ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde kapalı pazaryerinde çıkan yangın sonrası pazaryerinin yarısı kül oldu. Büyük paniğin yaşandığı ilçede vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yangının söndürülmesi için çaba sarf etti.
Yangın akşam saat 21:00 sıralarında ilçede bulunan kapalı pazaryerinde meydana geldi. İddiaya göre; pazaryerinde bilinmeyen bir nedenle önce bir patlama meydana geldi, ardından ise pazaryerinin çatısı alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın çatıdan Pazar yerinde bulunan iş yerlerine sıçradı. Yangında pazaryerinde bulunan bir otomobil yanmaktan saniyelerle kurtarıldı. Yangın sonrası bölgeye Zonguldak Beeldiyesi ve Kozlu Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
BEELDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAM ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP ETTİ
Yangında pazaryerinde bulunan iş yerlerinin yarısının kül olduğu gözlenirken, Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediyesi'nin en kısa sürede pazaryerini eski hale getirebilecek durumda olduğunu ifade etti. Yangının çıkış sebebinin şu ana kadar belli olmadığını belirterek, "Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz. Bu gibi durumlarda önemli olan can kaybının olmaması. Cana geleceğine mala gelsin. Bizi mutlu eden insanlarımıza bir şey olmamasıdır. En kısa sürede eski haline kavuşturacağız" dedi. Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi de pazaryerine gelerek çalışmaları yakından takip etti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi