Zonguldakspor Teknik Direktörü Mustafa Dalcı 1-0 yenildikleri Amed Sportif maçının ardından maçın hakemine büyük tepki gösterdi. Yüzde yüz penaltılarının verilmediğini belirten Dalcı "Maçın hakemi Mehmet Türkmen hem korkak, hem de cesareti olmayan, gördüğünü veremeyen, bu ligi kaldıramayacak kapasitede bir hakem" dedi.

"KÖTÜ OYNARKEN KAZANACAĞIMIZ MAÇLAR DA OLACAK"

Teknik Patron Mustafa Dalcı, "Amedspor karşılaşmasını aslında en iyi şartlarda 3-1, 3-2 almamız gerekiyordu. Futbolcularım aslında çok iyi duruş sergilediler. Rakibin pozisyonu var ama bizim yüzde yüz 4 pozisyonumuz vardı. Oyun üstünlüğü tamamen bizde olmasına rağmen atamadık. Bazen iyi oynarken bu oyunu skora yansıtamadığın zaman mağlup olduğunda çok fazla bir şey söyleyemiyorsun. Oyunun hakimi ne kadar da kötü oynansa tamamen bizdik. Mağlubiyeti kesinlikle hak etmediğimiz bir oyun oynandı. Bazen futbolda şansın yanında olması gerekiyor. Sancaktepe maçında da bu maçta da futbolun şansı bizim yanımızda yoktu. Kaybedilen puanlar bizim için üzücü oldu. Şöyle bir gerçek var; bu oyuncularla devam etmek gerekiyor. Çocukları sürekli ayakta tutabilmek için onların arkasındayım. Toparlamaları gerekiyor. Onlarda bunun farkında. Bu takımı ligde tutabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. İyi oynarken kaybedebiliyorsan, kötü oynarken kazanacağımız maçlarda gelecek. Lig daha çok uzun. Bu takım bu ligde kalıcı olacak. Kimse endişelenmesin" ifadeleri kullandı.

"SÖZ VERDİM, SÖZÜMÜ TUTACAĞIM"

Söz verdiği gibi takımı ligde tutacağını belirten Dalcı, "Bu malzeme ile iyi bir takım yaptığımı düşünüyorum. Ancak bu kadar olur, dersem bu bana yakışmaz. Benim işim şartlar ne olursa olsun bahane üretmeden bu takımı ligde tutmak. Ben bu takımı ligde tutacağıma söz vermiştim. Onun için geldim. Nasıl başladığın değil, lig bittiğinde ne durumda olduğun önemli. Lig bittiğinde bu takımın kalıcı olacağına çok net bir şekilde inanıyorum ve futbolcularıma güveniyorum. Hiçbir futbolcumun niyetinden şüphem yok. Yetenekleri neyse ellerinden geldiği kadar onu sahada yapmaya çalışıyorlar. Ama futbolun şansı yanınızda olacak" dedi.

"KORKAK VE CESAKETİ OLMAYAN BİR HAKEM"

Maçın hakemine tepki gösteren Mustafa Dalcı "Maçın hakemi çok yetersizdi. İlk defa bir hakeme bu kadar tepki göstermek zorunda kaldım. İnanamadım hakemin pozisyonlarına. Faul olduğunda vermedi, olmayana verdi. Saçma sapan kararlar verdi. Penaltımızı vermedi. Hakem sahada şaşkın ördek gibiydi. Avukatmış sanırım. Gitsin avukatlık yapsın. Dün bizim kaderimizle oynadı, ilerde belki başka takımında hakkını yiyecek. Bunlarla bu lig nasıl devam eder? Son yıllarda gördüğün en kötü hakemlerden bir tanesiydi. Korkak, cesareti olmayan, gördüğünü vermeyen ya da heyecanı bu ligi kaldırmayacak kapasitede" dedi.