Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş il İl Başkanı Ahmet Altun, köprüaltı esnafıyla İl Başkanlığı binasında bir araya geldi. Fevkani Köprüaltı esnafı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in esnafın Lavuar Alanı'na kurulacakolan çadırlara taşınacağını açıklamasının ardından endşelerini iletmek için parti yönetimine başvurdu. Esnaftan gelen talep üzerine milletvekilleri ve İl Başkanı Ahmet Altun toplantı gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan CHP İl Başkanı Altun, "Zonguldak'ta 60 yıl önce yapılan bir fevkani köprümiz var. Köprü yapıldıktan sonra bölmeler halinde esnafımızın hizmetine sunulmuştur ancak ilerleyen zamanlarda köprüde yıpranmalar ve eski Miller olduğundan yenilenmesi gündeme gelmiştir. Köprünün yenilenmesi gündeme geldiğinde buradaki esnaf arkadaşlarımız yıllarca burada ticaret yapmaları mülk sahibi olmaları dolayısıyla esnaf arkadaşlarımız mağdur olmak istemiyorlar. Esnaf arkadaşlarımız da, "biz buraya yıllarımızı verdik. Mağdur durumdayız buna çözüm bulmamız gerekiyor" dediler. vebenden randevu talep ettiler ben de randevu taleplerini kabul ettim. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile birlikte burada köprü altı esnafının sorunlarını dinleyeyip görüşlerine başvuracağız. Esnafın mağdur olmaması için bir çözüm üretmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

TURPCU: "ESNAFIMIZIN RAHATSIZ OLDUĞU YERDE HALKIMIZ RAHATSIZ OLUR"

Esnafın sıkıntısının giderilmesi için bir araya geldiklerini belirten CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, "Zonguldak, Cumhuriyet Halk Partisi için çok özel bir önem taşıyor. Bizler Zonguldak'a hizmet etmekten çok mutluyuz ve daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Fefkanı köprü altı esnaflarımızın durumu çok özel çünkü çok uzun yıllarını verdiler. Bu anlamda da bizlerden randevu istediler. Bizlerde çok mutlu olduk. Zonguldak'ta esnaf ve halk iç içe. Bu anlamda hiçbir esnafımızın rahatsız olmaması lazım esnafımızın rahatsız olduğu yerde halkımız rahatsız olur. Zonguldak Belediyesi de bunlara uygun bir çözüm bulmuştur. Ancak yine de bize geldiklerine göre belli bir sıkıntıları olabilir. Esnafımızı dinlemekten parti binamızda ağlamaktan mutluyuz" açıklamasında bulundu.

EKŞİ: "MAĞDUR OLMAK İSTEMİYORUZ"

Zonguldak Belediyesi'nde yapılan toplantıda kesin bir mütabakata varamadıklarını bu nedenle de CHP İl Yönetimi ile Milletvekillerinden yardım istediklerini ve mağdur olmak istemediklerini belirten esnaflardan Engin Ekşi, "Köprüde yapılacak olan bakımda mağdur olmak istemiyoruz. Sağ olsunlar Milletvekillerimiz il başkanımız bize yardımcı olacaklar. Maddelerimizi ve taleplerimizi hazırlayıp geldik. İnşallah yardım edecekler. Mağdur olmak istemiyoruz. Tüm isteğimiz budur. Belediyede yaptığımız toplantı da kesin bir mutabakata varamadık. Çünkü bizim isteklerimiz ile alakalı sözler dışında bir şey yapılmadı sadece görüşürüleceği söylendi. Şu ana kadar herhangi bir şey yapılmadı. Doğal olarak biz de kendimizi güvence altına almak istiyoruz. Yıllardır bu Köprü yapıldığından beri 60 yıldır orada esnaflık yapan abilerimiz var. Ben yaklaşık 15 yıldır orada esnafım ama sonuçta herkesin burada bir yatırımı var. Karşılıklı anlaşma çerçevesinde bu işi çözmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi