Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012'de meydana gelen köprü faciasının 7i'nci yıl dönümünde ölen 15 kişi, dua ve karanfillerle anıldı.

Çaycuma'da 6 Nisan 2012'de meydana gelen olayda, ilçe girişindeki 252 metrelik Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle, o sırada köprüden geçen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen'in (79) de bulunduğu 11 kişinin cenazesine ulaşılırken, 4 kişi ise bulunamadı.

Facianın 7'nci yıl dönümünde, Çaycuma Belediyesi'nin yaptırdığı koşu yolunda anma töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, belediye ve il genel meclis üyeleri, CHP 22-23'ncü dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karapınar önceki Belediye Başkanı Ahmet Aydın, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, faciada hayatını kaybedenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı. Faciada yaşamını yitirenler için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunduktan sonra dua edildi. Ölenlerin ruhu için gülü uyu ve lokum dağıtıldı. Ardından ise protokol üyeleri, Filyos Çayı'na ölenlerin anısına karanfil bıraktı.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli acıların bir daha yaşanmamasını dileyerek; "Bugün burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Fatiha gönderebilmek için bir etkinlik düzenlendi. Üzücü bir hadise üzerinden tam 7 yıl geçmiş. Allah mekanlarını cennet etsin. Geride kalanlara Allah sabırlar versin. Allah bu tür acıları bizlere bir daha yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Çaycuma Belediye Bülent Kantarcı ise duygularını şöyle ifade etti; " Anma programında Ölenlerin ruhuna dualar okuduk. 2014 yılında göreve geldiğimizden bu tarafa bu anma törenini aksatmadan yerine getirdik. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve tedbirlerin alınması önemli Allah bizi bu tür felaketlerden korusun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi