Devrek Güneşi Kadın Kooperatifi, ziyarette kendi el emekleri ile ürettikleri cevizli kömeç, beyaz baklava gibi yöreye ait yiyeceklerin yanında yine yöreye ait kızılcık meyvesinden elde ettikleri ürünlerden bahsettiler.

Devrek Güneşi kadın girişimcileri aynı zamanda ilçenin simgesi Devrek Bastonunun da ham maddesi olan kızılcık ağacından üretilen kızılcık tarhanası, kızılcık ekşisi, kızılcık reçeli, kızılcık marmelatı, kızılcık ekşi sosu, kızılcık sirkesi, kızılcık kurusu, kızılcık şerbeti gibi kızılcıktan üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkan Çetin Bozkurt da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hayata geçirdikleri her işten alınlarının akıyla çıkmayı başaran kadınlarımızın oluşturmuş olduğu bu kooperatifle el emekleriyle elde ettikleri başarı bizim için her zaman gurur kaynağı olmuştur. Kadınların ev ekonomisine katkı sunduklarını ve onların sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olduklarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Üreten kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. (Haber Merkezi)