İl Genel Meclisi'nde gündem dışı konuşan CHPli Nebahattin Yılmaz, kentin sosyal ve ekonomik bir konusuna dikkati çekerek Zonguldak'ta kömürün yetmediğini belirtti. Kömür kenti Zonguldak'ta kömür sıkıntısı çeken vatandaşların olduğunu belirten Yılmaz "Eğer bir Zonguldaklı olarak, elmasçı ve kömürcü olarak bilinen şu ilde biz yakacak kömür bulamıyorsak. Biz burada ne iş yapıyoruz. Millet parasıyla kömür alamıyor, parasıyla almaya kalksa fiyatlar çok yüksek" dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı 5'inci Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üye Nebahattin Yılmaz, Zonguldak'ın sosyal ve ekonomik bir sıkıntısına değinerek kentte kömür sıkıntısı olduğunu belirtti.

Gündemin 3'üncü maddesinde İl Özel İdare'de sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi ve uzatılması görüşüldü.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin 4'üncü maddesi gereğince Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonuna AK Parti'den İsmet Köse, Kazım Beceren,Halil Gencer, CHP'den Fikret Zaman ve Ayhan Özçelik seçildi.

Meclis verilen önergeler ve gündeme alınmasıyla birlikte sona erdi.

YILMAZ: "KÖMÜR İÇİN SIRA BEKLEYEN O KADAR ÇOK İNSAN VAR"

Gündem dışı söz alan CHPli Nebahattin Yılmaz, Zonguldak'ta kömür sıkıntısı olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Kömür için sıra bekleyen o kadar çok insan var ki. Vatandaşın ihtiyacında herhangi bir önlem almamaktadır. Eğer bir Zonguldaklı olarak, elmasçı ve kömürcü olarak bilinen şu ilde biz yakacak kömür bulamıyorsak. Biz burada ne iş yapıyoruz. Millet parasıyla kömür alamıyor, parasıyla almaya kalksa fiyatlar çok yüksek. Çok sıra var, asgari ücretlinin kömür alma şansı yok. İkincisi doğal kaynaklarımızdan bir tanesi orman, ben yıllarca söylerim "ormanı ormancı değil, köylü korur" diye. Yıllarca koruluklar halinde gelen orman, gençleştirme yöntemi ile tırlara yüklenip ağaçları, orman ürünleri ve başka yerlere aktarılırken, başkaları yaralanırken, yöre halkının yararlanma olasılığı çok cüzi bir miktardadır. Öyle bir ücret isteniyor ki, onu orman köylüsünün ödeme şansı da çok az. Bunları neden söyledim. Şu soğuk bir kış gününde. Kimsenin yüreğini soğutmak istemem ama yine bu seminerlerde ilginç bir söz ile karşılaştık. Bir meclis üyesi arkadaşımız salona geliyor. Söz hakkı alıyor " İl Genel Meclisi üyesi ne iş yapar?" Oradan bazıları şunu yapar, bunu yapar diyor. 'Aslında biz hiçbir şey yapmıyoruz. Biz birbirimizi kandırmaktan başka' diyor.

Editör: Pusula Gazetesi