Kömür Karası müzik grubunun Çaycuma'da verdiği "Rüştü Onur şarkıları" konseri, büyük beğeni aldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı: "Bu memleketin acı çeken çocukları, çok genç yaşta bu dünyadan göçmüş, ama geriye o duygu dolu eserleri kalmış. Şu anda yaşayan bu memleketin çocukları, bu güzel sözleri ele alıp çok güzel şarkılar haline getirmiş. Ben çok sevdim bu şarkıları."

Kömür Karası müzik grubu, Çaycuma'da, Zonguldak'ın simge şairi Rüştü Onur'un şiirlerinden besteledikleri şarkılardan oluşan bir konser verdi. Çaycuma Belediyesinin 7. katındaki salonda yapılan konser ilgili bir kalabalık tarafından izlendi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve bazı belediye meclis üyelerinin de izlediği konserde ilk kez seslendirilen şarkılar büyük beğeni aldı. Fahri Bozbaş ve Levent Özger'in vokal olarak yer aldığı sahnede Barış Uğur akustik gitar, İ. Nuri Atagül bas gitar, Esra Torlakçı yan flüt, Sinan Yıldız bateriyle yer aldı.

BEN BU ŞARKILARI ÇOK SEVDİM

Konserin sonunda Kömür Karası grubuna bir buket çiçek de sunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, son derece duygulanarak yaptığı konuşmada "Bu akşam iyi ki buradayız. Fahri Bozbaş hocam, birçok şeyi söyledi. Ben de bir şeyler söylemek istiyorum ama inanın çok duyguluyum. Keşke Sevgili Hamit Kalyoncu ağabeyim de aramızda olabilseydi. Bu akşam memleketinin, bu şehrin, sanatın kıymetini bilen dostlarla bir aradayız. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Kayıt yapılıyor, konseri daha sonra izleyenler burada olmadıklarını çok yanacaklar. Bu memleketin acı çeken çocukları, çok genç yaşta bu dünyadan göçmüş, ama geriye o duygu dolu eserleri kalmış. Şu anda yaşayan bu memleketin çocukları, bu güzel sözleri ele alıp çok güzel şarkılar haline getirmişler. Ben çok sevdim bu şarkıları" dedi.

Kantarcı sözlerini, "Gerek Levent Hocam, gerek Fahri Hocam yalnızca kentin değil ülkemizin çok değerli sanatçıları. Sanat öyle bir şey ki, kıymetini, herkes, her zaman bilmiyor. Ama inanın onlar da tıpkı Rüştü Onurlar gibi ölümsüz olacaklar. Çünkü Çaycuma'ya, Zonguldak'a, dünyaya ölümsüz eserler kazandırdılar. Onlara teşekkür ediyor, en güçlü alkışlarınızı onlara göndermenizi istiyorum. İşte bu memleketin çocukları, bu memleketin şarkılarını, bu memleketin mekanlarında söyleyerek, bu memleketin enerjisini ortaya çıkarmaya devam edecek. Sizler de bir çığ gibi bu mekanları doldurarak onları yalnız bırakmayacaksınız. Ben bunları başaracağımıza inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum" diyerek tamamladı.