Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, 60 ceviz yetiştiricisi için düzenlenen sertifika töreninde Zonguldak'ta tarım alanında ciddi gelişmeler olduğunu belirterek "Bizim maddi bir problemimiz yok, hükümetimizin destekleri var. Zonguldak'ta kömür harici bir şeylerin yapılabileceğini göstermiş oluyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü, BAKKA ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortak düzenlediği "Cevizde Çeşit Islahı Yoluyla Meyve Verimini Artırma" konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına katılan 60 çiftçiye sertifika verildi.

Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ve Prof. Dr. Turan Karadeniz, 60 kursiyere eğitim verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Misafirhanesi'nde düzenlenen sertifika törenine; daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.

ÇATAKLI: "İLİMİZDE TARIM ALANINDA CİDDİ GELİŞMELER VAR"

Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, sertifika töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Eğitimsiz tarım olmaz. Eğitimsiz ve bilinçsiz tarım olduğu zaman yapacağınız iş katlanarak çoğalır. Bu projeyi gerçekleştiren il müdürlüğü çalışanları ve ilçe müdürlükleri personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitim veren üniversite hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımız bize cevizin önemini güzel anlattı. Mehmet Şen Hocamız Türkiye'de cevizin babası olarak bilinir. Zonguldak'ta cevizi ve fındığı masaya yatıracağımız bir kongre hazırlayacağız. Sayın Valimiz tarıma çok önem veriyor. Önüne götürdüğümüz hiçbir projeyi geri çevirmedi. Bizim maddi bir problemimiz yok, hükümetimizin destekleri var. Zonguldak'ta kömür harici bir şeylerin yapılabileceğini göstermiş oluyoruz. İlimizde tarım alanında ciddi gelişmeler var. Bu projede bize destek veren Kalkınma Bakanlığı'na ve BAKKA' ya teşekkür ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi