Kozlu Topbaşı Mahallesi Gölcük Sokak üzerindeki yolu, mahalle sakinlerinden Mevlüt Aydın'ın kömürlük ve garaj gibi yapılarla daraltması sonucu mahalle sakinleri arasında yol daraldı tartışmalarına sebep olurken, Mevlüt Aydın için Kozlu Belediyesi'ne şikayette bulunan vatandaşların şikayeti sonucu yol üzerinde ne kadar yapı varsa yıkılmasına karar verildi ve yıkıldı. Vatandaşların iddiası ise kendi yerlerinin yola zararı olmadığı ve bu haksız yere yapılan yıkımın Kozlu Belediyesi tarafından Mevlüt Aydın'ı korumak için yapıldığı yönünde oldu.

"BİZİM YERLERİMİZİN YOLA ZARARI VARMIYDI DA YIKTILAR"

Kozlu Belediyesi'ni taraf tutmakla suçlayan ve haksız yıkım yaptığını savunan Şaban Aydın; " Kozlu Topbaşı Mahallesi Gölcük sokakta ikamet etmekteyim. Biz bu yolu 15 sene önce yer sahibine komşular olarak para vererek aldık. Biz bu süre zarfında Kozlu Belediyesi'ne ricada bulunduk. Başkan ALİ Bektaş döneminde bu yol yapıldı. Komşumuz olan Mevlüt Aydın evimin önüne yağmur damlası akıyor diyerek yola doğru 35- 40 cm gibi bir çıkma yaptı. Kozlu Belediyesi buna müsaade etti. Burası yapılmaya başladığında belediyeye bizzat giderek müracaat ettim. Burası yapıldığında yol daralıyor dedim. Büyük araçların geçmesine imkan vermediğini belirttim. Bunun üzerine Kozlu Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri gelerek yapımı durdurdu. Aradan bir hafta geçmeden Mevlüt Aydın belediyeden işini ayarlayarak çalışmaları tekrardan başlattı ve yolu daraltarak evine çıkma yaptı. Bunu yaptıktan sonra ben belediyeye tekrardan giderek müracaat ettim. Yine bunun üzerine durmadı yolu yarım metre işgal ederek çıkma yapmaya devam etti ve evinin önünü saç ile kapattı. Biz belediyeye kaymakamlığa defalarca şikayette bulunduğumuz halde bu yapımı engelleyemediler. Mevlüt Aydın'a iki defa yaptığın yeri sök talimatı tebliğ edildiği halde Mevlüt Aydın 5 aydır bu işlemi ertelemiştir. Belediye bizi çağırarak uzlaşın dedi. Bizde burasını eski haline getirsin biz her şeye hazırız dedik. Mevlüt Aydın geri adım atmayınca Kozlu Belediyesi ekipleri polis ile gelerek hem onun yerini hem de hiç yola dahil olmayan komşularımızın yapılarını yıktı. Bu yıkılan yerlerin yolla ilgisi yok. Kısasa kısas yapıldığını düşünüyorum. 5 aydan beri bir yeri yıkamayan belediye Mevlüt Aydın'ın söylemleri ile hiç yolla alakası olmayan yerleri de yıktı. Burada komşularımız mağdur. Biz hakkımızı adalet yolunda da arayacağız. Fakat Kozlu Belediyesi'nin adam ayırmasına tepkiliyiz. Bizim yerlerimizin yola zararı var mıydı da yıktılar ?" dedi.

"BÜTÜN KAÇAK YAPILARI YIKSINLAR BAKALIM YIKABİLİYORLAR MI ?"

Kendi yerlerinin yola zararı olmadığını savunan Hamide Uludağ; "Mevlüt Aydın denilen şahıs belediyemizin yapmış olduğu duvarı kırarak yola müdahale etmiştir. Bizde bunu Kozlu Belediyesi'ne gidip şikayet ettiğimiz halde, bizi tehdit etmiştir. Sonra bizim yolla hiç alakalı olmayan yerlerimizi şikayet ettirip yıktırmıştır. Bizim yıkılan yerlerde eşyamız ve kömürümüz olduğu halde bize haber vermeden boşaltın demeden gelip yıkmışlardır. Yıkım olduğu gün ben hastanedeydim. Hastaneden arayıp içerde kömürüm var dediğim halde orda ekipler var ilgilenirler deyip hiçbir şey yapmadan yıkmışlardır. Ekipler kaynanamı burada yerlerde sürükleyerek bu yıkımı yapmışlardır. Madem bu kadar her yeri yıkıyorlar, o zaman bütün kaçak yapıları yıksınlar bakalım yıkabiliyorlar mı? Bu işin takipçisi olacağız" dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Mevlüt Aydın ve damadının kendilerini tehdit ettiğini iddia eden Zülfiye Uludağ; " Bizim burada eskiden yolumuz yoktu. Biz bu yolu yapımı için komşumuz yer verdi biz verdik ve belediyeye müracaat ederek bu yolu yaptırdık. Yol yapılırken kömürlüğümüz vardı yıkılacak dediler bende bana bir yer gösterin dedim şimdi yıktıkları yeri gösterdiler. Hatta kumunu Kozlu Belediyesi verdi o zamanlar. Fakat bu Mevlit Aydın yapılan yolu garajla, kömürlükle daralttı. Biz bunu Kozlu Belediyesi'ne şikayet ettik. Çünkü kömürümüz geliyor araç geçemez duruma geldi. Dün burada sürükledikleri kadının şuan kömürü enkazın altında kaldığı için kömürü komşuları tarafından karşılanıyor. Burada bir haksızlık var. Biz şikayet ettik diye Mevlit Aydın'ın damadı bizi tehdit etti. "Benim yerim yıkılırsa her yer yıkılır" dedi. "Ben yerinden ayarladım işleri" dedi. Yıkıldıktan sonra; "Bu daha iyi günleriniz bak daha neler yapacağım" sizlere diye tehdit etti bizi. Kendisine suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü bu bir tehdittir" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi