Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertan Civak, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Devrek TSO Başkanı Civak, Nisan ayının ilk haftası yapılaması planlanan Devrek TSO seçimlerinde birlikte çalışacağı bazı işadamlarıyla Yaşam Park'ta sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan ve bundan sonra sık sık bir araya gelip istişarelerde bulunarak, toplantılar yapıp çalışmalarına yön verecek olduklarını kaydeden Civak, Devrek TSO seçimin 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurularını yaptıklarını ve verilecek kararı beklediklerini ifade etti. Koltuk meraklısı ve etiket peşinde değil, bölgeye mal olmuş 30 yıllık bir sanayici olduğunun altını çizen Civak, Devrek ve bölgesini ekonomik yönden yatırım ve hizmetlerle belli bir noktaya taşıyıp TSO'yu da belli bir noktaya getirip kendilerinden sonra gelecek olan arkadaşlara da iyi bir miras bırakmak için çalışacak olduklarını vurguladı.

"Hep beraber birlik beraberlik içinde kenetlenip seçim çalışmalarımızı sürdürürsek bu seçimi rahatlıkla alacağımıza inanıyorum" diyen Civak bir önceki seçim sonrası yaşadığı sürece de değinerek şöyle konuştu:

"Bir önceki seçim sonrasında bazı projelerimizi yapamadık daha doğrusu yapmamıza fırsat vermediler. Çoğu şey sürtüşmelerle geçti, başkan olmama rağmen bazı şeylerden sonradan haberim oldu, hasıraltı yapılıp bizden habersiz bazı işler yapıldı. Bu dönem istediğimiz projeleri yapamadık. Projelerimizi yönetime bile doğru dürüst getiremedik yönetimde sürekli bir pasif direniş içinde olunması dolayısıyla çoğu işi yapamadık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yinede bazı işleri muhalefete rağmen durmayıp çalışarak başardık. Bu seçimden sonra çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Seçim sonucu güzel bir meclis oluşup buradan güzel bir yönetim oluştuktan sonra bu bölgemiz için elimizde gelen çabayı göstereceğiz. Bunların içinde olmazsa olmaz projemizin içinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projemiz yer alıyor. Bu projenin hayata geçmesi içinde epey bir mesafe kat ettik. Devrek ve Gökçebey'imize bu projemizi önümüzdeki dönem mutlaka kazandıracağız. Bölgemizin ekonomisini sanayi açısından canlandırdığımız gibi kültürel ve sosyal etkinliklerle de zenginleştirerek ilçemize ve bölgemize bir hareketlilik katarak herkesin bundan istifade etmesine çaba göstereceğiz."

Devrek TSO Başkanı ve Başkan Adayı Ertan Civak, küçükbaş hayvancılık, seracılık, turizm tesisleşmesi, muayene istasyonu, Dirgine'de AB destekli proje, ilçenin teşvik derecesini 3 dereceden 4 dereceye yükseltilmesinin önümüzdeki dönem için düşündükleri bazı projeler olduğunu da belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi