CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk belediye tarafından vatandaşlardan talep edilen yol katkı paylarına ile ilgili düşüncelerini paylaşarak; "İktidarın yanlış uygulamaları ve gelirlerin çarçur edilmesi, belediyelerimize gelmesi gereken kaynakların eksilmesine yol açmıştır. Bu olumsuzluklara rağmen Çaycuma halkı üzerine düşen yasal katkıyı her türlü zorluğa rağmen yerine getirecek ve Çaycuma Belediyesinin hizmetlere devam etmesini sağlayacaktır düşüncesindeyiz"dedi.

Köktürk;" Seçildiği günden itibaren Çaycuma için kollarını sıvayıp her gün farklı bir uygulama ile halkımızın yaşamını kolaylaştıran ve halkımızı şaşırtan bir belediye başkanına sahibiz. Elbette yapılan her uygulama ( yeni yollar açılması- kaldırımların genişletilmesi- evlerin traşlanması- Pazar yerinin değiştirilmesi ) halkımızı rahatlattığı gibi bireysel sıkıntılar da doğurmaktadır.

Çaycuma'da yaşayan, arazi ve mülk sahibi hiçbir vatandaşımızın hak ve ekonomik kayba uğramasını istemeyiz. Fakat kent olmanın ve belediye başkanının imara uygun hareket etmesinin de doğruluğunun farkındayız. Yapılan uygulamalara bireysel menfaat değil toplumsal menfaat penceresinden bakmak gibi bir zorunluluğumuz vardır.

Diğer yandan son günlerde kamuoyunu meşgul eden, CHP ve AKP Çaycuma Belediye Meclis üyelerince oy birliği ile uygulanılması için karar verilen 'Yol Katkı Payı' konusunda CHP Çaycuma İlçe Örgütünün görüşünü kamuoyu ile paylaşmamız zorunlu hale gelmiştir.

CHP Çaycuma İlçe Örgütü, ülkemizde ve ilçemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların farkındadır, vatandaşımızın mal sahibi mülk sahibi de olsa sürekli fakirleştiğini görmektedir. Diğer yandan Çaycuma'nın şansı olan ve oldukça yüksek bir oy ile tekrar seçilen, bilgili donanımlı bir belediye başkanına, genel bütçeden para gelmiyorsa çalışma yapma, yüksek faizle kredi çekip belediyemizi borç batağına sürükle deme gibi bir lükse sahip değiliz.

Belediye başkanımız beş yıl boyunca hizmet verdiği bölgelerden, yaptığı harcamaların belli bir kısmını yasalar çerçevesinde mal- mülk- arazi sahiplerinden tahsil ederek, hizmet almamış bölgelerde kullanmayı ve bu şekilde yapılan uygulamalarla ilçemizde kimsenin ayağının çamura değmeyeceği, su baskını yaşamayacağı, sosyal alanların çoğalacağı düzenli bir kent oluşturmaya çabalamaktadır.

Önceki dönemlerde ismi her ne kadar 'Yol Katkı Payı' olmasa da, site ya da mahalle halkının belediye başkanlarına rica minnet aralarında para toplayarak ve karşılığında hiçbir belge almadan ödemeler yaptığı bilinmektedir. Ve ücrete mukabil yapılan bu çalışmalarda altyapı (yağmur suyu tahliyesi vb.) dikkate alınmadan yüzeysel yapıldığı herkesin malumudur.

CHP Çaycuma İlçe Örgütünün Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya desteği ve Çaycuma'nın tek bir kuruşunu bile Çaycuma lehine kullanacağı yönünde güveni tamdır. Ben gereken hizmeti aldım, başkaları hizmet almasa da olur diyecek yapıdaki insanlarımız da olacaktır. Biz onların yanında değiliz.

Geçmediği köprünün- inmediği havaalanının- gitmediği hastanenin 'Garanti Parası' nı öderken bir kez bile itiraz etmeyenler, Cumhuriyet'in birikimleri yok pahasına yandaşlara peşkeş çekilirken sesini çıkartmayanlar, yılda üç kez doğalgaza ve elektiriğe zam gelince sessizce faturasını ödeyenler, ayda kaç kez zam geldiğini bilmedikleri benzin ve mazotla deposunu dolduranlar, doğayı yok eden kansere ve solunum yolları hastalıklarına yol açan termik santrallere ses çıkartmayanlar, işsizlik- yoksulluk- açlık ve intiharlar artarken yönetenlerin şatafatından rahatsız olmayanların, Suriyeliler için harcanan 40 milyar doları duymayanların 'Yol Katkı Payı' konusundaki aşırı tepkileri bizleri gelecek açısından umutlandırmıştır. İnşallah bu duyarlılık yukarıda bahsi geçen konularda daha kuvvetli olarak ortaya çıkacaktır.

İktidarın yanlış uygulamaları ve gelirlerin çarçur edilmesi, belediyelerimize gelmesi gereken kaynakların eksilmesine yol açmıştır. Bu olumsuzluklara rağmen Çaycuma halkı üzerine düşen yasal katkıyı her türlü zorluğa rağmen yerine getirecek ve Çaycuma Belediyesinin hizmetlere devam etmesini sağlayacaktır düşüncesindeyiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi