-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş geçtiğimiz hafta içinde Filyos Projesi için yapılan Filyos Kongresi için emeği geçenlere teşekkür etti.

Filyos Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan'ın yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Milletvekili Ünal Demirtaş, Köksal Toptan'a Filyos Kongresi'nde konuşulmayan Filyos Limanı ile ilgili sorular yöneltti.

Filyos Limanı'nın nasıl işletileceğini Köksal Toptan'a soran Ünal Demirtaş "Filyos Limanı devlet eliyle mi işletilecek özel sektöre peşkeş mi çekilecek Endüstri bölgesi sarayda kapalı kapılar arkasında neden Tosyalı Holding'e verildi? Buna neden izin verdi bunu kamuoyuna açıklasın" dedi.

Milletvekili Ünal Demirtaş konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Filyos Projesi'nin kamulaştırılması Bülent Ecevit döneminde Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından yapıldı. AK Parti döneminde 2015 yılında ihale sürecine girildi. 12 yıl boyunca AK Parti bu proje için hiçbir şey yapmadı. Bu projeyi geciktirdi. AK Parti Cumhuriyetin kazanımlarını satmakla meşgul olacağına projeyle ilgilenseydi şimdiye kadar bu proje hayata geçmişti. AK Parti'nin bir ihmali ve geciktirmesi söz konusudur. Köksal Toptan bu projeyle ilgilenmiştir doğrudur. Köksal Toptan2ın çabaları, uğraşıları gecikerek sonuca ulaştı. Demek daha önce de yapılabilirdi. Kendisi bakanlık yaptı, TBMM Başkanlığı yaptı. Daha önce bitirebilirdi.
Ben Köksal Bey'e şunu sormak istiyorum: Filyos Limanı devlet eliyle mi işletilecek.
Yoksa özel sektöre peşkeş mi çekeceksiniz.

Filyos ta biliyorsunuz doğal gaz da çıkartıldı, doğal gazın çıkarılacağını yer olarak tespit edildi. Türkiye petrolleri bir kamu kurumu, kamu kurumunun faaliyet göstereceği bir yerde endüstri bölgesinin olduğu bölgede limanı özel sektöre vermemeniz gerekir.
rektörümüz sağ olsun bizi filyos kongresine davet etti ancak işimiz olduğu için katılamadık, geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmadı rektörü müze teşekkür ediyoruz.

Ancak o toplantıda filyos limanının kim tarafından işletilecek iyi konuşulmadı bunların konuşulması gerekirdi. Liman hangi yöntemle ihaleye verilecek.

Endüstri bölgesi sarayda kapalı kapılar arkasında neden Tosyalı Holding'e verildi bunlar konuşuldu mu.


Ben Sayın köksal toptan bunu sormak istiyorum. Sayın toptan siz o limanın nasıl işletilmesini istiyorsunuz siz iktidarın temsilcisi sizsiniz yıllardır ak partilisiniz.

Liman nasıl işletilecek sizin görüşünüzü merak ediyorum. Filyos endüstri bölgesinin ihalesi neden susu busuz Tosyali holdinge verildi.

Zonguldakın en önemli neden bu şekilde verildi, siz neden sesinizi çıkartmadınız. Serbest rekabet koşullarının olduğu ihale yöntemiyle bunların yapılmasını neden müsade etmediniz.

İhalenin bu şekilde yapılmasını neden talep etmediniz. Sayın toptan neden bu Bu şirketlere peşkeş çekilmesine izin verdi. Köksal toptan ak partinin ve iktidarın önemli bir mensubu Zonguldak için değerli bir isim.

Yani kamu kaynaklarına neden bu şekilde özel sektörlere peşkeş çekilmesi, sadece Cumhuriyet Halk Partisinin sorumlulu mu? Ak partinin sorumluluğunda değil mi. Bunu neden konuşmuyorlar neden gündeme getirmiyorlar. Saraya karşı bunları neden söylemiyorlar.

Ben kendisine filyos projesinde yaptığı çalışmalar ve çabalar için teşekkür ediyorum.

Her ne kadar gecikmiş olsa da yapılan bu çalışma doğru bir adımdır ancak ihale ile ilgili neden konuşmuyor.

İktidar mensuplarını neden uyarmıyor siz yanlış yapıyorsunuz diye. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor millet intifa hakkı ilk seçimde iktidara geliyor. Biz bu projeyi hızlandıracağız. Kamunun kaynaklarının bu şekilde peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.