Türkiye Futbol Federasyonu'nun 24 ilde 2. Amatör liginin 1. Amatör ligleri ile bir defaya mahsus birleştirme kararı almasının ardından Zonguldak futbol tarihinde ender görülecek bir durumda ortaya çıktı.

2'nci Amatör Küme Ereğli Grubu'nda mücadele eden Kdz Ereğli Spor (KES) alınan birleştirme kararının ardından 1. Amatör Küme'ye terfi eden takımlar arasında yer aldı. Ancak Ereğli 1. Amatör Kümede 4 sezondur mücadele eden Zonguldak Ereğli Spor (ZES) ile aynı aileye ait olan Kdz Ereğli Spor (KES) maçları abi kardeşin karşılaşmasına sahne olacak.

Ereğli Birinci Amatör Kümede bulunan Zonguldak Ereğli Spor'un Başkanı Uğur Kocaman'ın kardeşi olan Kaan Kocaman, 1. Amatör Lige terfi eden Kdz Ereğli Spor'un başkanlığını yapıyor. Abi kardeşin aynı ligde 2 ayrı takımın başkanı olması Zonguldak futbol tarihinde ilginç bir anekdot olarak yer alacak.

Bilindiği üzere Kocaman ailesi Merhum Mehmet Kocaman'ın adımı ile Kdz Ereğli'de yıllardır babadan oğula amatör futbola ve gençliğe hizmet ediyor.

KOCAMAN AİLESİNİN "KOCAMAN" SORUNU OLDU

Hem iki takımın yeni sezonda aynı gruba düşebileceği ihtimali, hem de aynı ailenin 2 takımın maddi manevi yükünü nasıl kaldıracağına dair sorun oluştu

Spor kamuoyu yaşanan bu durum için 'Kocamanların kocaman derdi oldu' yorumları yapmaya başladı.