U-14 Kızlar 3.Bölge Şampiyonası Zonguldak'ın ev sahipliğinde Fener'de bulunan Sporcu Fabrikası'nda start aldı. Türkiye Basketbol Federasyonun Faaliyet programında yer alan müsabakaların ilk günü zevkli ve heyecanlı maçlara sahne oldu.
Müsabakalara toplam 8 takım katılırken A Grubunda, Çarşamba GSK, Bolu Artı Akademi GSK, Eskişehir Büyükşehir GSK, Ankara Eryaman Yıldızlar S.K, B Grubunda Ankara Altın Bilekler GSK, Eskişehir Çağdaş Kolejliler SK, Zonguldak Ereğli Belediyespor SK, Samsun İlkadım Belediye GSK olmak üzere 8 takım katıldı.
Toplam 4 gün sürecek olan müsabakalar sonunda grup birincileri yarı finale çıkacak. Öte yandan en iyi ikinciler ve üçüncüler çarpraz eşleşme ile karşılaşarak toplamda 4 takım final grubuna dahil olacak.
Basketbol İl Temsilcisi Adnan Yakut, ''11-15 Şubat tarihleri arasında 3.Bölge U-14 Kızlar Şampiyonası bugün başladı. 8 Takım var. 2 Eskişehir, 2 Ankara, 2 Samsun, Zonguldak Ereğli Belediye ve Bolu'dan bir takım var. 4 boyunca devam edecek. 1'inciler yarı finallere en iyi ikinci ve üçüncüler çapraz oyunayarak final grubuna 4 takım gidicek. Katılan takımlara başarılar diliyoruz" ifadeleri kullandı.