Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne 14 bin kişisel koruyucu ekipman malzemelerini teslim etti..
Kişisel koruyucu ekipman malzemelerinin içerisinde el dezenfektanı, cerrahi, ventilli ve siperlik maske, eldiven, gözlük ve tulum yer alıyor...
Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap, Türk Kızılay'ına katkılarından dolayı teşekkür etti. Özdolap; "Her zaman halkımızın yanında olan Türk Kızılayı bu seferde yanımızda Yaklaşık 14 bin adet kişisel koruyucu ekipman dediğimiz malzemeleri getirdiler bize sağ olsunlar. Bu anlamda Türk Kızılay'ına halkımız ve hastanemiz adına teşekkür ediyorum.Her zaman varlar, güçlüler ve bizim yanımızdalar." dedi.
Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç de; "Koronavirüs nedeniyle bunları yapıyoruz. Bu işin en büyük yükünü çeken sağlıkçılar. Allah onların yardımcısı olsun.Gecelerini gündüzlerine katmış çalışıyorlar hatta evlerine dahi gitmiyorlar.Özelliklere onlara çok teşekkür ediyorum.Bu yardımlarımız periyodik olarak yaklaşık 24 tane üniversitemize dağıttık. Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz bir maden şehriyiz.Onun için 30 büyükşehir ve Zonguldak deniyor. Yardımların devamını bekliyoruz. Herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.