Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı himayesinde, Erdemir İlkokulu organizasyonuyla, Ereğli Gençlik ve Spor Müdürlüğü katkılarıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyada Türklerin Anadolu'ya girişini simgeleyen Malazgirt Savaşı'nın tarihi olan 1071 bağış sayısının aşılması hedefleniyor.

Karadeniz Ereğli'de, Kaymakamlık himayesinde, Ereğli Gençlik ve Spor Müdürlüğü desteğinde, Erdemir İlkokulu tarafından, Kavaklık Mahallesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ereğli Spor Salonu'nda düzenlenen "Hedef 1071" Kan Bağışı Kampanyası'nın başlangıcı dolayısıyla tören düzenlendi.

Spor salonu önünde düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Keleş, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Özel Utku Koleji Armoni Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

ÇORUMLUOĞLU: "CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM"

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada bu kampanyaya katılmayı arzuladığını, ancak son kez kan verdiği kampanyanın üzerinden üç ay geçmediğini belirtti.

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer ile iddialaştıklarını ifade eden Çorumluoğlu şunları söyledi:

"Benim kan verme zamanım gelmiş olsa, bana mesaj geliyor. Mesaj gelince en yakın kan verme yeri neresiyse oraya gidip kan veriyorum. Bugün veremeyeceğim ama bu çalışmayı canıgönülden destekliyorum. Biraz önce muhtarlarıma da söyledim. 1071'e ulaşacağız bugün. Yaşar Hoca'ya 1071'e ulaşamazsan istifa dilekçeni getir gel dedim. O da 1071'i geçeriz de 1453'e ulaşır mıyız dedi. Biz kaymakamlığın önünde yaptık. 150 rakamına ulaşana kadar hayli uğraştık."

Kan ihtiyacı ile ilgili tecrübelerini anlatan Çorumluoğlu, kendisine kanın en fazla lazım olduğu esnada olumsuz tutuma giren bir kişiye hala selam vermediğini belirterek "Ben o andan itibaren devamlı suretle kan veriyorum. Bütün arkadaşlarıma da bunu tavsiye ediyorum. Hem sağlığımız, hem de hayırlı bir iş görmek için güzel bir çalışma. Burada Türk Kızılayı ve İl Başkanımıza ben teşekkür ediyorum. Kan verecek kişiyle beraber bu organizasyonu kurmak da kolay değil. Milli Eğitim Camiası ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir örnek olduğumuzu düşünüyorum. Burada toplanan kanın yerine gideceğine inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Çorumloğlu, Erdemir İlkokulu Öğretmenlerine de kampanyanın hedefe ulaşması için gün boyunca çalışmalarını sürdürmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

ERGENÇ: "ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇ"

Kdz Ereğli Kızılay Başkanı Aydın Ergenç, Kızılay'ın 150 yıldır insani yardım alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu faaliyet alanlarımızdan biri de ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılayarak, hastanelerimize ve hastalarımıza ulaşturmaktır. Kızılay her gün yaklaşık 9 bin ünite kan topluyor. Siz bağışçılarımız, gönüllülerimiz ve devlet erkanı ile bu kampanyayı yapıyoruz. Türkiye'nin 300 noktasında bu kesintisiz devam etmesi gerekmektedir. Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istiyorum. Ramazan ayları ve kış aylarında kan bağışları azalabiliyor ancak kan ihtiyacı sürekli devam ediyor. Bugün Malazgirt Zaferi'ne ithafen yapacağımız 1071 ünite kan bağışı ile hem rekorumuzu Ereğli'mize kazandırmış olacağız, hem de yaklaşan ramazan ayı öncesinde kan stoklarımıza önemli bir katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Erdemir İlkokulu 4 B Sınıfı öğrencilerinden oluşan folklor ekibi, çeşitli yörelerden halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

ÜÇ İLDEN EKİPLER GÖREV ALDI

Sabah 09.00 itibarıyla başlatılan kampanya, Gece 22.00'ye kadar devam edecek. İlçe genelinde tanıtımı yapılan kampanyada, bu süre içinde hedef olarak belirlenen 1071 rakamının aşılması bekleniyor.

Kampanya için Spor Salonu'nda gerek ön görüşmeler, gerekse kan bağışı için düzen oluşturuldu. Kampanya çerçevesinde Zonguldak Kan Merkezi ekiplerinin yanı sıra Karabük ve Düzce ekipleri de görev yaptı.

İlk saatler itibarıyla kan bağışı için kullanılan bağış yataklarının tamamının dolu olduğu gözlendi. Bağışların mesai saati bitiminde iyice hızlanması bekleniyor.

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, kampanyanın tamamlanmasının ardından sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi