Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Kız Meslek Lisesi'nin yıkılmasına karşı olduğunu, MAKZON projesini desteklediğini söyledi.

Zonguldak'ta yapılan bazı projeleri desteklediğini ve bazılarını ise desteklemediğini söyleyen MHP İl Başkanı Varol Demirköse, "Kız Meslek Lisesi olayı uzun zamandır Zonguldak gündeminde çok farklı yerlere gelmiştir. Bu konu gündeme geldiği andan itibaren biz görüşlerimizi açıklamıştık. Ama öncelikle o hastanenin oraya yapılması dahi hata idi. O hastane oraya yapılırken otoparkı var mıydı, yok muydu ve proje nasıl onaylandı belediye oraya nasıl ruhsat verdi bunun sorgulamasını yapmıştık. Ancak neticede biz Kız Meslek Lisesinin yıkılarak otopark yapılmasına karşıyız ancak son günlerde aldığımız habere göre farklı farklı yorumlar var Buda hoş değil. Bir okulun yıkılıp yerine otopark yapılması hiç de hoş değil. Eğer ki bir bina tarihi kültür mirası içerisine alınmışsa ve burası da 'depreme uygun değil' denilerek yıkılmak isteniyorsa Zonguldak'ında bu şekilde değerlendirileceğini biz biliyoruz. Birçok eski binayı alıp ta 'burası depreme dayanıklı değil' diyerek yıkmak isteyenler var. Bu konuda valiliğimizin, milli eğitimin, devletimizin ve milletimizin dikkat etmesi gerekiyor. Bu okulla ilgili alınacak kararlar ileride başka yerlere de örnek olabilir."

Demirköse, "Öncelikle biz MAKZON konusunda şunu söylüyoruz. Zonguldak yıkım yeri değil yapım yeri olmalı. Eski Valimiz Erdoğan Bektaş'ın bizi toplaması ve bu projenin Zonguldak projesi olduğunu hiç kimsenin kişiye veya siyasi partiye ait olmadığını ifade etmesinden sonra biz oturup düşündük ve 65 firmanın binlerce kişiyi istihdam edeceği dev bir projedir. Bu proje demir çelik fabrikası gibi bacalı bir fabrika değildir, burada hava kirli olmayacak. En uygun yer burası da deniliyorsa Zonguldak'ın insanının da ekmeğe ve işe ihtiyacı varsa bu projenin desteklenmesi gerekiyor. Bu projenin önünün açılması gerekiyor. Bu proje buraya yapılmazsa Soma'ya gideceğini öğrendik. Biz istiyoruz ki artık Zonguldak göç etmesin yatırımlar da Zonguldak önünün açılmasını istiyoruz. Zonguldak bir gemidir ve hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Bu projeye sahip çıkmamız şart. Çünkü kaçan fırsatlar bir daha elimize geçmiyor" dedi.

Demirköse, "Biz Zonguldak'ta yapılan bütün projeleri destekliyoruz. Belediyemizin yaptığı sahil projesindeki boşaltılan hak sahiplerinin hak kaybı olmasını istemiyoruz. Çünkü o esnaflarımız herhangi bir protokola bağlanmamışlar. Belediye başkanımızın 'boşaltın' sözüne inanarak işyerlerini boşalttılar, işyerlerini boşaltan hak sahiplerinin mağdur olmamasını istiyoruz" diye konuştu.