Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen Editör Masası'na konuk olan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kız Meslek Lisesi'nin yıkılması önerisiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Ben bu düşünceyi ortaya atan zihniyeti kınıyorum. Bu zihniyet neredeyse ben onla mücadele etmek işin siyasetteyim. Kültürel derinliği olan bir okulu yıkmak olamaz. Kız Meslek Lisesi'nin yıkılarak yerine otopark yapılması düşünülemez. Mantık dışı buluyorum. İçince onlarca atölye olan ve ana okulu olan, spor faaliyetlerinde yer alan bir okul ve özellikle ben kızımı Kız Meslek Lisesi'ne göndereceğin diyen ailelerin tek karşılığının olduğu okul orası.
Okulu yıkacağız, yenisini yapacağız diyorlar. Parasını cebinden mi berecekler? Ceplerinden yaptıracaklarsa Gökçebey'de okul var, çocuklar sıkıntı yaşıyor. Kapalı Spor Salonu için bizi neden Milli Piyango'dan ödenek için uğraştırıyorsunuz. Gidin o salonu yapın. Bir okulu yıkma noktasına getiren yetkililerin tespit edilip haklarında suç duyurusunda bulunulması gerekir. Hastaneyi bu şekilde plansız yapan yetkili kimse kamu zararı oluşturmuş demektir. Siyasetin ticari rant ilişkisi bağları kesilmelidir. Siyasetçiler seçim olur kaygısıyla bu tip süreçlerin içerisine girme anlayışını değiştirmelidir. Okulun yıkılıp otopark yapılması düşüncesi Zonguldak halkının vicdanında yara açmıştır. Bu okulu ve mezunlarını kimse yok sayamaz ve saydırmayız. Bu zihniyete karşıyız. Zonguldak'ın huzurunu bozmasınlar, halkın vicdanını yaralamasınlar. Başka bir okul daha yapalım. Orası mimari ve estetik açıdan çok kıymetlidir. Faaliyet alanlarını genişletmemiz gerekirken ameliyata sokup okulun böbreğini almaya çalışıyorlar. Sonra da böyle yaşa diyorlar. Orada park alanları yapılabileceği yerler var. Perde arkasındaki düşünceleri yok eder mi bilemiyorum. Bu cüret TTK'nın lojmanlarına ve diğer değerli binalarımıza sıçramasın."

Editör: Pusula Gazetesi