-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kız Meslek Lisesi'nin yıkılıp yerine hastane otoparkının yapılması önerisinin ardından bazı kesimlerden tepkiler gelmişti.

Gelen tepkileri değerlendiren Milletvekili Uçar, Kız Meslek Lisesi'nin ne kadar değerli olduğunun farkında olduğunu belirterek "Çarşı her şeye karşı' mantığıyla hareket eden guruplar olduğunu biz biliyoruz. Kız Meslek Lisesi'nin bu kent için ne kadar önemli olduğunu, geçmişini ve ne kadar köklü olduğunu biz de biliyoruz. O yüzden bu işi sulandırmanın, bulandırmanın anlamı yok" dedi.

"BEN BU AÇIKLAMAYI İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİMDE DE YAPMIŞTIM, O ZAMAN KİMSE TEPKİ GÖSTERMEMİŞTİ"

Milletvekili Uçar, okul yıkılsa bile okuldakilerin açıkta kalmayacağını belirterek şöyle konuştu; "Eğer ben o gün şöyle bir açıklama yapsaydım; okul yıkılmasın, bu haliyle kalsın. O itiraz eden kesimler; 'Ya kardeşim hastane orada, okul orada, spor alanları orada, her yer sıkış sıkış olmuş, yıkılsın' derlerdi. 'Çarşı her şeye karşı' mantığıyla hareket eden guruplar olduğunu biz biliyoruz. Buna muhalefet eden insanların hiçbir tanesi eğitimle ilgili, sporla ilgili, yatırımla ya da başka bir alanla ilgili olursa olsun, bir tavsiyesi, bir önerisi, bir çözüm yolu yoktur. Sadece karşı çıkmak için bir yelem içerisinde olan kitleler. Onların neye niçin karşı çıktığını anlayamazsınız. Ben o açıklamayı yaparken böyle bir tepkiyle karşılaşacağımı biliyordum. Mesele Kız meslek Lisesi'ni kaldırıp yerine otopark yapmak meselesi değil. Oradaki mesele şu: hastaneyi yaptık, hastane tam Kız Meslek Lisesi'nin karşısına geliyor. Yolun tam ortasında kalmış bir bina, burada öğrencilerimiz de, öğretmenlerimiz de aslında farkında değiller, sıkıntı yaşıyorlar. Kız Meslek Lisesi'nin daha uygun bir yere taşınarak, oranın da yıkılması bizim düşüncemizdi. Ben bunu bugün değil, il başkanlığı dönemimde dile getirmiştim. O zaman kimse reaksiyon göstermemişti, tepki göstermemişti. Şimdi oraya otopark yapacaksınız niye yıkıyorsunuz binayı? Otopark orada değişik şekillerde değerlendirilebilir. Orada kot farkı var, yerin altına girilebilir, kapalı otopark yapılabilir. Mesele orada hastanenin önünün açılmasıydı. Trafiğin rahatlatılmasıydı. Sadece hastane için değil, diğer okullar, stada gelenler için de söylemiştim bunu. Ama konu sadece okul yıkılıp otopark yapılacakmış gibi algılatıldı. Artı sanki okul yıkılacak, Kız Meslek Lisesi açıkta kalacakmış gibi lanse edilemeye çalışıldı. Böyle bir şey yok. Kız Meslek Lisesi'nin bu kent için ne kadar önemli olduğunu, geçmişini ve ne kadar köklü olduğunu biz de biliyoruz. O yüzden bu işi sulandırmanın, bulandırmanın anlamı yok. Şehrin önünün açılması için herkesin destek vermesini bekliyoruz. Yoksa 'İşte yöneticiler bu lafı söyledi de biz de muhalefet edelim' diye eylem yapıp tepki göstermek hiç kimseye bir şey kazandırmaz."

Editör: Pusula Gazetesi