Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 8-9-10 yaş Yaz Kupası Şampiyonası Türkiye serisi 24-29 Haziran tarihleri arasında Ereğli Tenis Akademisi kortlarında gerçekleştirildi.

8 yaş kırmızı (şenlik) 9 yaş turuncu top ve 10 yaş yeşil top kategorilerinde yapılan müsabakalara çok sayıda katılım gerçekleştirildi.

9 yaş turuncu top kategorisine erkeklerde Düzce'den 10, Samsun'dan 1 ve Zonguldak'tan 12 olmak üzere toplam 23 sporcu katıldı. 9 yaş bayanlarda ise Düzce'den 2, Zonguldak'tan 8 olmak üzere toplam 10 sporcu katıldı.

10 yaş yeşil top kategorisinde erkeklerde Samsun'dan 1, Bursa'dan 2, Düzce'den 6, Ankara'dan, Bartın'dan 1 ve Zonguldak'tan 2 olmak üzere toplam 14 sporcu katıldı. 10 yaş bayanlar yeşil top kategorisinde Düzce'den 2, Samsun'dan 1, İstanbul'dan 1 ve Zonguldak'tan 5 olmak üzere toplam 9 sporcu katıldı.

ZONGULDAKLI TENİSÇİLER YÜZ GÜLDÜRDÜ

8-9-10 yaş Yaz Kupası Şampiyonası Türkiye serisi müsabakalarında Zonguldaklı tenisçiler aldıkları başaralı sonuçlar ve madalyalarla gururlandırdı. 10 yaş tek erkeklerde Kıvanç Kundakçı rakiplerini tek tek yenerek şampiyonluğa ulaştı. Kıvanç Kundakçı 10 yaş çiftlerde ise takım arkadaşı ile birlikte final oynama başarısı göstererek ikinci oldu.

9 yaş teklerde ise yine Zonguldaklı tenisçi Ömer Uzuntarla ile teklerde final oynama başarısı gösterdi. Kayra Gökdemir ise 9 yaş erkeklerde yarı final oynarken, Defne Bahadır ise 10 yaş tek kızlarda çeyrek final oynadı.

Editör: Pusula Gazetesi