Çaycuma Oktay ve Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nde Cemil Meriç'in 'Bu Ülke' ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun 'Yaban' isimli romanlarını okuyan 12 öğrenci arasında yapılan sınavda Çaycuma ilçe birincisi belirlendi.

Sınava katılan ve okumayı seven tüm öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz; "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitap okumaya çok büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 'Çaycuma Okuyor' isimli bir proje başlatmıştık. İnşallah bu sizin ve sizden sonra yetişecek öğrencilere de bir hayat düsturu olur. Okumanın faydalarını artık saymaya gerek yok"diye konuştu.

Yapılan sınavda Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi öğrencisi Yeliz Güneş ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sevcan Dikkütük aynı puanı alarak üçüncülüğü paylaşırken, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi öğrencisi Rabia Gideroğlu ikinci, Açı Temel Lisesi öğrencisi Orçun Arslan birinci oldu.

Şube Müdürü Cengiz Yılmaz sınava giren tüm öğrencilere belge ve kitap hediye etti. Dereceye giren öğrencilerin 23 Nisan'da ödüllerini alacakları öğrenildi. Projenin birincisi Zonguldak ilinde yapılacak yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Yarışmalar kapsamında toplumda Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirme ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmak, kitap okuma üzerine farkındalık oluşturmak, merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar verebilen, olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, üretici fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi