Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde kapalı pazar yeri karşısında kurulan panayırın açılışı yapıldı. Yaz döneminde akşam saatlerinde açılacak ve gece geç saatlere kadar hizmet verecek panayırın açılışına, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, belediye ve il genel meclis üyeleri, panayır esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yeni bir ticaret rengini ortaya çıkaran esnafa teşekkür ederken; "Daha önceki yıllarda da böyle bir şey ortaya atmıştık ama Devrek Belediye Başkanı sağ olsun onun sayesinde hızlıca buluştuk ve belki de rekorlar kitabına geçecek şekilde dünyanın en hızlı yapılan kapalı çarşısını yaptık. Muhteşem bir görüntü var. Çaycuma'dan ve çevre civardan bütün hemşerilerimizi buraya alış veriş yapmaya davet ediyorum. Hepsine bol kazançlar diliyorum. Seneye bunun daha da güzelini yapmak üzere çok para kazansınlar diyorum. Her zaman olduğu gibi onların yanındayız, arkasındayız. Hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de uzun zamandır beri böyle bir pazarı yapmayı düşündüklerini söyledi. Kandemir; "Nasip bugüne imiş. Başta Belediye Başkanım olmak üzere, sizlerin ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Burada bu bir başlangıçtır. Önümüzdeki sene bir katı daha büyüyecektir. Sizlere şunu hatırlatmak isterim ki Sayın Belediye Başkanım Bülent Kantarcı pazar yerinin, yeri değişmeye başladığından öncesine dahil sizlerle hep toplantı yaptık. Hep şunu söyledim, bir sene bilemedin iki sene burada yağmurda, güneşte sıkıntı yaşayacaksınız. Ama bölgenin en büyük pazar yeri olacağını söylemiştim size ve bu bugün bölgenin en büyük pazarı yolunda olmaya devam ediyoruz. Sizlere ve memleketime hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim" dedi.

Yapılan duaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, panayırı gezerek esnafa 'hayırlı kazançlar' dileğinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi