Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu "Kış Konseri" adıyla bir konser verdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Şef Levent Özger yönetimindeki koroya TRT saz sanatçıları eşlik etti. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve çeşitli oda ve dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda sanatseverin izlediği konser, herkesten tam not aldı.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ RUHUN İLACIDIR
Çaycuma Marşı'yla başladı. Ardından Çaycuma Belediyesi TSM Topluluğu Başkanı Hamza Başören, yaptığı konuşmasında, Türk Sanat Müziği'nin ülkenin dünya platformunda kültürel kimliğini ifade edebileceği çok etkili bir araç olduğunu belirterek, "Bu konser musiki kültürümüzü gelecek kuşaklara devredebilmek adına bir araçtır. Çoğu kişi müziksiz bir dünya düşünülemeyeceğini ifade eder. Daha sonra müziğin evrensel olup olmadığını tartışılır ve tüm bu süreçte herkesin aklına ve diline gelen söz şudur: 'Müzik, ruhun gıdasıdır.' Müzik, ruhun gıdası ise Türk Sanat Müziği de ruhun ilacıdır. Bu düşünceyle yola çıkarak uzun bir gayretin sonunda bu gece size şölen sunacağız. Topluluğumuza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı'ya, ÇKSM Müdürü Ahmet Koraman ve çalışanlarına, belediyemizin kültür ve sanat faaliyetlerine manevi desteklerini hiç esirgemeyen İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Selçuk Özen Bey'e, ayrıca topluluğumuzun kuruluşundan bu yana görev yapan idarecileri ve yıldır topluluğumuzu başarıdan başarıya sürükleyen değerli şefimiz Levent Özger hocamıza şahsım ve topluluğum adına teşekkür ederim" dedi.

21 PARÇA SESLENDİRİLDİ
Daha sonra topluluk, birbirinden güzel 21 eser seslendirdi. Salonu hınca hınç dolduran sanatseverler de parçalara eşlik ettiler. Yaklaşık 1.5 saat süren konserin sonunda topluluk, ayakta alkışlandı.

BU AKŞAM BEŞ YILIN MUHTEŞEM BİR FİNALİNİ YAPTIK
İzleyenleri duygudan duyguya sürükleyen konserin sonunda Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Şef Levent Özger'e çiçek verirken, topluluk başkanı Hamza Başören'i de kutladı.
Başkan Kantarcı, yaptığı konuşmada, "Böyle konserlerde konuşma yapmayı sevmiyorum. Ama hep birlikte 5 yılın finalini yaşadık bu akşam. 5 yılı taçlandırdılar. Ellerine, emeklerine sağlık. Değerli koro elemanlarımızın hepsini alınlarından, gözlerinden öpüyorum. Kar kış demeden düzenli bir şekilde yıllar boyu bıkıp, usanmadan, sizler için çalıştılar. Teşekkür ediyorum. Saz sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Levent Hoca'm artık bizim sanat elçimiz. Hamza Başören, bizim 5 yıldır sanat koordinatörümüz. Çaycuma Belediyesinin her alanında sanatına ömrünü adamış bir insan, ona da çok teşekkür ediyorum" dedi.

BU SAHNEYE KİM GELDİYSE HAKKINI VEREN ÇAYCUMALILARA MÜTEŞEKKİRİM
Kantarcı konuşmasını, "Bu 5 yılın en çok teşekkür etmem gereken bir kitlesi var. O da sizlersiniz. Sizlerin sayesinde Çaycuma Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Şu sahneye kim geldiyse siz hakkını verdiniz. Buraya her türlü müzik her türlü sanat türü geldi ve siz bu salonları hınca hınç doldurdunuz. Sanata ve sanatçıya büyük değer verdiniz. Çaycuma insanına hizmet etmek kadar ulvi ve yüce bir duygu yok. Çok minnettarım size. Buradaki bu faaliyetlerimize destek olan kültür merkezimizin çok değerli müdürlerine, elemanlarına minnetlerimi sunuyorum. Çaycuma Belediyesinin değerli kültür ve sanat müdürüne ve elemanlarına teşekkür ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır birlikte çalışıp çok güzel bir frekans yakaladığımız, Çaycuma'ya çok hizmeti olan değerli Kaymakamımız Serkan Keçeli'ye kuvvetli bir alkış istiyorum sizden. Aslında bu işte hiç de görevli olmadığı halde Çaycuma'nın kültür ve sanatıyla ilgili kendini sorumlu hisseden, gönüllü olarak bütün faaliyetlerimize destek olan Selçuk Özen komutanıma teşekkür ediyorum. Hayrullah Hoca'm da kültür merkezinin önüne çok güzel Atatürk heykeli sağladı. Selçuk Komutanımın da bu konuda çok emeği var. Güzel günlerde mutlu günlerde sanatla tekrar buluşalım" diyerek tamamladı. Konser, toplu halde hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi