Bülent Ecevit Üniversitesi'nde anlamlı bir proje daha başarıyla tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2 Proje kapsamında desteklenen ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen 'Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor İle Aşıyor' projesi sona erdi. Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda "Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor İle Aşıyor" Proje Kapanış Kokteyli düzenlendi. Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ömer Dereli, proje ile ilgili bilgi verdi. Dereli, yaptığı yazılı açıklamada, okul tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen projeyle engelli gençlerin, kırsalda eğitim gören öğrencilerle 7 ay süreyle spor yaparak kültürel etkinliklere katıldıklarını belirtti.

Projenin kapanışını geniş kapsamlı katılımla yaptıklarını belirten Dereli, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2 Proje kapsamında desteklenen ve okulumuz tarafından yürütülen 'Kırsalın Yıldızları Engelleri Spor İle Aşıyor' Projesi 7 Kasım 2017'de başlamıştı. Proje süresince okulumuz spor salonunda engelli gençler, Çatak Köyü Ortaokul öğrencileri, okulumuz spor topluluğu öğrencileri ve diğer öğrencilerimizle her hafta spor etkinlikleri düzenledik. Proje süresince 50 kişiyle sinema,120 kişi ile piknik ve 40 kişi ile de Çanakkale'ye seyahat etkinliği düzenledik. Bugün itibarıyla projenin kapanışını yaptık. Projemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerimiz okulumuzda devam edecek." dedi.

Projenin kapanış kokteyline; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cevat Çevik, İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Sayın Fatoş Taymez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Arife Çevik, Siyasi Parti Temsilcileri, Yüksekokulumuz Akademik- İdari Personeli, Yüksekokul Öğrencileri, İlçemiz Engelli Gençleri ve Projemizden yararlanan Alaplı İlçesi Çatak Köyü Ortaokulu öğrencileri hazır bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi