Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin geçtiğimiz hafta sonu yaptığı delege seçimlerinde Ebru Uzun'un 59 delegeyle kazandığı Bahçelievler Mahallesi'nin seçimini iptal etmesinin ardından CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nda hareketli dakikalar yaşandı.

Seçime kırmızı liste ile giren isimler; seçimin iptal edildiğini duyunca Ebru Uzun, Merve Kır, İsmail Ulubay, Salim Yaman, Kemal Kara ve Cavit Zülfikar, İl Başkanı Hakkı Güney ile görüşmek için parti binasına geldi.

İl Başkanı Güney'e itiraz eden Ebru Uzun, seçimin iptal edilmesinin haksızlık olduğunu belirterek "Ciddi bir haksızlık var, birilerinin ısmarlamasıyla, ricasıyla seçim iptal edildi. Böyle ısmarlama ve sipariş ile yürütülecekse bu işler o zaman hiç seçim de yapmayalım. Genel Merkez ve aracı olan kişiler kimse, burada kimleri uygun görüyorlarsa onlar delege olsun, hiç seçim yapmayalım madem" dedi.

Kırmızı listenin temsilcisi Ebru Uzun, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Olay 17:00'da oldu. Sandık kapanmıştı, sandık kapandıktan sonra bir beyefendi geldi. Cenazesi varmış, saat tam 17:00'de oradaydı. İlçe yönetim kurulundaki arkadaş oy kullandırmak istemedi. Bunun üzerine arbede yaşandı. Beyefendi girdiğinde 'sandık kapanmıştır' lafı ağızdan çıkmıştı. Bu yüzden oy kullandırmadı. Bunun üstüne de Halil Furat, Tarık Çoşgun birkaç arkadaşla ağız dalaşı yaşandı. Ama arbede yaşanmadı, sandık devrilmedi, herhangi bir kavga çıkmadı. Hayatımız boyunca CHP sandıklarında polis görmedik. Hep kendi aramızda halletmişizdir. İlk defa bu seçimde bir ilçe yöneticisi arkadaşım kendi akrabası olan polisleri oraya çağırmasıyla oldu. Polislerle birlikte 'toplayın şunları' diyerek girdiler içeri. 155 resmi olarak aranmadı. Çünkü polis tutanağı yok, varsa çıkarsınlar ortaya. Sandık kapanmıştı. Sonuca etki edecek hiçbir olay yaşanmadı. Biz o seçimi bileğimizin hakkıyla kazandık. Cengiz Bey de her şeye şahit, toplantıda her şeyi oturdular konuştular. Haksız bir karar olduğu için oy birliği ile reddedildi. Bunun reddi için MYK kararı gerekiyor. Ciddi bir haksızlık var, böyle ısmarlama ve sipariş ile yürütülecekse bu işler o zaman hiç seçim de yapmayalım. Genel Merkez ve aracı olan kişiler kimse, burada kimleri uygun görüyorlarsa onlar delege olsun, hiç seçim yapmayalım madem."

Editör: Pusula Gazetesi