MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın Zonguldak'a getirerek 16 Nisan referandumu öncesinde 'hayır' toplantısını organize eden isimlerden Oğuzhan Turhan MHP'nin tutumunu eleştirdi. Turhan bununla da kalmayıp MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy için; "Kıransoy'u AKP'ye üye mi yaptılar?" diye sordu. Kıransoy'un ise sosyal medya hesabından isim vermeden yaptığı kısa paylaşımların cevap niteliğinde olduğu yorumları yapıldı.

OĞUZHAN TURHAN NE YAZDI?

Niyazi Kıransoy kendisini AKP'ye hazırlıyor herhalde ki söylemlerini bir AKP'li edası ile süslemiş AKP Genel Başkanı ve Sayın Başbakan Binali YILDIRIM MHP il binasını ziyaret ettiğinde yahut eski AKP'li milletvekili Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet UÇUM MHP il Binasını ziyaret ettiğinde Kendisini AKP'ye mi üye yaptılar?

Sayın ilçe başkanı Kıransoy'un aklı CHP ile ortak çatı aday çıktığında neredeydi bu söylemleri neden yapmadı? Bizim ülkücülüğümüzü ve vatan millet sevgimizi tartmak Kıransoy'un haddi değildir.

Bizler Milliyetçi hareketin Üst kademelerinde Görev yapmış Prof.Dr. Ümit ÖZDAĞ ,Sinan OĞAN, Meral AKŞENER , Koray AYDIN ve 1980 yılından bugüne Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış olan Ülkücü hareketin Efsane isimleri Atilla Kaya, Müsavat Dervişoğlu, Servet Avcı, Suat Başaran, İrfan Özcan, Ulvi Batu, Azmi Karamahmutoğlu, Hakan Ünser, Alişan Satılmış ve Harun Öztürk gibi bizlerde demokratik hakkımızı kullanarak TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLARAK HAYIR diyoruz. Bu Sebeple bizleri ihraç etme veya istifaya davet etmeye kimsenin hakkı olamaz. Diyelim ki ettiniz bizi ülkücülükten nasıl ihraç edeceksiniz buna gücünüz yeter mi zannediyorsunuz. Başbuğum Alparslan TÜRKEŞ'inde dediği gibi bazı insanlar insanlar makam sahibi olunca o makamın kendilerine her çeşit kudret ve liyakatı sağladığını sanırlar. Elinizden geleni ardınıza koymayın..

İnsan sormadan edemiyor:

Bunlar gerçekten bizlerin ağabeyleri, kardeşleri ya da arkadaşları mıydı? Bunlar gerçekten dostlarımız mıydı? O sevgi, o saygı, o samimiyet ifadeleri; neydi onlar? Yoksa hiç mi sevmedik birbirimizi? Sadece rol mü yaptık?

Düğünlerimizde mutluluğumuzu paylaşırken, cenazelerde acılarımızı teselli ederken, kötü günlerimizde ekmeğimizi bölüşürken; hislerimizi istismar mı ediyorduk? Başka açıklaması var mı bunun? İnsan bir günde düşman mı olur dostuna? Dün ağabey dediğine, kardeşim dediğine basit bir siyasi tercih yüzünden düşmanlık eder mi?

Alt tarafı bir halk oylaması... Vekile serbest olan, asıla da serbest olsa gerek... Yani ortada parti disiplini açısından bir sorun gözükmüyor... Bu kadar saldırı, bu acımasız ithamlar, neyin nesi? İnsan merak ediyor... "Ölürsek, öldürülürsek sevinecekler mi?" diye , insan gerçekten merak ediyor... Korkmayacağımızı biliyorlar, geri adım atmayacağımızı da...

Büyük bir hayal kırıklığı var içimizde; büyük bir hayal kırıklığı: Nasıl bu kadar yanılabildik? Bize duyulan nefreti vaktinde nasıl hissedemedik... Nasıl, ağabey dedik onlara, nasıl kardeş dedik, arkadaş dedik... Onlar ise, kişisel menfaatleri için, bizi yok etmeye çalışıyorlar... yazık."

NİYAZİ KIRANSOY NE YAZIT VERDİ?

Oğuz Turhan'ın bu sözlerinin ardından Niyazi Kıransoy'un cevap niteliğindeki paylaşımları ise dikkat çekti. Kıransoy, Nihal Atsız'ın 'Yolların sonu' şiirinin bir kıtasını paylaşarak yanıt verdi.

İşte o paylaşımlar;

"Riyakardan, bozguncudan, fitneciden ülkücü olur mu? Olmaz. Ya da ne olur acaba?"

"YUFKA YÜREKLİLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ;
ÇÜNKÜ BU YOL KUTLUDUR GİDER TANRI DAĞINA
HALBUKİ YOLDAŞINI BIRAKIP DÖNENLERİN
DEĞİŞİLİR TOPUDA BİR SOKAK KALTAĞINA"

Editör: Pusula Gazetesi