Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, makamında gazetecileri toplayarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Alan, CORONA virüs ile ilgili yaptığı toplantıda belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Zonguldak'ta vatandaşların CORONA virüsü ciddiye almakta sıkıntıları olduğunu belirtti.
Başkan Alan "Zonguldak'ta çok şükür CORONA yok ama panik çok. Basın olarak sizlere çok iş düşüyor. Sizin Zonguldak'ı ve Türkiye'yi bilgilendirmek göreviniz var. Vatandaşların hijyen anlamında kurallara uymadıklarını görüyoruz. Sizlerden ricam; Valilikten, Sağlık Müdürlüğünden ve Belediyeden bilgi alın."

Başkan Ömer Selim Alan, CORONA virüs sürecinde gazetecilere görev düştüğünü belirterek "Zafiyetimizden ziyade eksikliklerimiz var. Bizde mesaj vererek haber yapma hastalığı var. Gazetecilerin kendi aralarında kavgalı olanlar var. Bizim de kavgalı olduğumuz gazeteciler var. Bizim de aramızın kötü olduğu gazeteciler var. Ama bu dönemde birbirinize ihtiyacımız var. Sizin birbirinizle kavganız biterse halk da iyi olur" şeklinde konuştu.

Alan şöyle konuştu: "Kapanan çay ocakları ve kahvehaneler, kafeleri ve lokantaları şikayet ediyor. "Orası açık da burası niye kapalı ' herkes birbirini şikayet ediyor. Milletvekiline şikayet ediyor, bana şikayet ediyor, zabıtaya şikayet ediyor. Kapat kardeşim."

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediyeye ait işyerlerinin kira, ecrimisil, işgaliye ve su bedellerini iki ay ertelediklerini açıkladı.