TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden ve sezona iyi başlangıç yaparak umut bağladığı Zonguldakspor Ziraat Türkiye Kupası 3'ncü tur maçında Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda taraftarının önünde Niğde Anadolu FK ile karşılaşdı.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI DEMEK "PARA" DEMEK

Bir çok takımın para gözüyle baktığı ve tur atlayan takımın yaklaşık 150 bin lira gibi bir parayı kasasına koyacağı maça Zonguldakspor 7 as oyuncuyla rotasyon yaparak çıktı.

Zonguldakspor Teknik Direktörü Serkan Afacan sezon başından bu yana ilk 11'de etkili oynayan futbolculardan Ramazan Işık, Cenk Doğan, Berkan Akdeniz, Serhat Baştan, Onurcan Güler, İsmail Güven ve Görkem Güven rotasyon azizliğine uğradı. Ramazan Işık ve İsmail Güven 18 kişilik kadroya dahi alınmadı.

SİNAN VE GÜRKAN DA OYNAMADI

Zonguldakspor'da İnegölspor maçında sakatlanarak 3 hafta sahalardan uzak kalacak olan kaleci Sinan Ören ve yine İnegölspor maçının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Mehmet Gürkan Öztürk de zorunlu olarak kadroda yer alamadı.

"KİMSE PARA YOK DİYE AĞLAMASIN"

Zonguldakspor sahaya 7 as futbolcusundan yoksun rotasyonlu kadro ile çıkarken, yaş ortalaması 19 olan Niğde Anadolu FK maçta 2 kez öne geçti, penaltılarla tur atladı. Maddi kriz içinde olan Zonguldakspor'un sahaya yedek kadro ile çıkması şaşkınlık yarattı.

Niğde Anadolu FK kulübü sezon başında Altınordan yaş ortalaması 19 olan 20 futbolcu dahil etti, 1 futbolcu Keçiörengücü'nden, 1 futbolcu da Gebze'den aldı.

Özellikle bu sezon para krizi yaşayan ve her kuruş paraya ihtiyacı olan Zonguldakspor'un para gözüyle bakılan Ziraat Türkiye Kupası maçında sahaya yedek kadro ile çıkması ve yaklaşık 150 bin lira geliri kaybetmesi "Bundan sonra kimse para yok diye ağlamasın" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KAPTAN KAAN VE MUHAMMET GÖZ DOLDURDU
Zonguldakspor, Niğde Anadolu FK önünde maç boyunca iyi mücadele etti. Zonguldakspor'da özellikle genç futbolcu Muhammet'in yanı sıra Kaptan Kaan Akgün'ün üst düzey performansları taraftarlar büyük alkış aldı.

İŞTE MAÇ KADROLARI

STAD: Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu

HAKEMLER: Semih Kurt[*][*], Gürcan Dönmez[*][*], Çağlar Öztürk[*][*], Enes Kanpara[*][*]

ZONGULDAKSPOR: Mustafa[*], Oğuzhan[*], Muammer[*][*](Dk.84 Sezer[*])(Dk.104 Berkan[*]), Hakan[*][*], Osman[*](Dk.60 Görkem[*]), Muhammet Sait[*][*][*], Atakan[*][*], Metin[*](Dk.71 Onurcan[*][*]), Kaptan Kaan[*][*][*] Lider[*][*], Tezcan[*]

NİĞDE ANADOLU FK: Enes[*][*], Atalay Gürel[*][*], Atalay Yıldırım[*][*], Altar[*][*](Dk.91 Enis[*])9, Mustafa[*][*], Berkin[*][*](Dk.67 Metehan[*][*]), Kadir[*][*], Aykut[*][*](Dk.84 Berkehan[*]), Mustafa[*][*], Berkay[*][*](Dk.84 Şahan[*]), Recep[*][*]

GOLLER: Dk.11 Atalay Gürel,Dk.48 Atalay Yıldırım(Niğde Anadolu F.K), Dk.29 Tezcan Gökmen, Dk.86(P)Hakan Çevik(Zonguldakspor)

Editör: Pusula Gazetesi