Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın aylardır butik stad olacağı yönünde açıklamalar gelmiş, ancak Zonguldak'ta verilen sözlerin tutulmaması gibi bir alışkanlık olduğu için taraftarın ve camianın bir türlü inanmadığı butik stadın projesi 2019 yılında tamamlanması bekleniyor. Adeta sır gibi saklanan projenin maket görüntüsü mükemmel. 17 bin 160 kişilik kapasiteli olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı Butik projesinde stadın dört bir tarafı kapalı.

PİSTLER DARALTILIYOR, KALE ARKALARI YAKLAŞIYOR
Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın en büyük dez avantajının tribünler ile saha mesafesinin uzak olmasıydı. Ancak yeni projede pistler yarı yarıya kaldırılıyor. Kale arkası tribünleri ise saha zeminine 6 metreya kadar yaklaştırılıyor.

SAHA ZEMİNİ KAPALI'YA KAYDIRILIYOR
Saha zemini şu anda inşaatı devam eden Kapalı tribüne kaydırılacak, hastane bölümündeki kayalık mesaje ile saha arasında mesafe açılarak tribün yapılacak ve komple stadın üzerine kapatılarak butik stat haline gelerek 17 bin 160 kişilik stad haline gelecek.

Konu hakkında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Stadta inceleme yaparak Kapalı Tribünlerin Ağustos ayı sonunda tamamlanacağını, 2018 yılı başında ise diğer açık tribünlerin butik stad haline dönüştürülmesi inşaat çalışmasının da başlayacağını söyledi.

Ulupınar, yaptığı açıklamada, "Şehir Stadı'nda tribün inşaatı hummalı bir şekilde devam ediyor. Yeni yapılan tribün 17 bin 160 kişi kapasite ile hizmet verecektir. 2018 yatırım programına alınan Kemal Köksal Stadyumu revizyonu 15 milyon ödenek ile kabul edildi. Yılbaşına kadar ikinci etabın başlanması planlanıyor. 2019 yılında tamamıyla butik stadyum haline getirilecek. Ayrıca yıl sonu itibarıyla 5 bin 100 metrekare taban alanlı sporcu fabrikası, İl Müdürlüğü binası, Gençlik Merkezi Müdürlüğü binası da tamamlanarak Zonguldak'ımızın hizmetine girecek . Antrenmanlar açısından ilimizdeki sporcular artık hiç sıkıntı çekmeyecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi