Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Güray Topal'ın, sosyal medya hesabından; İsmail Ofluoğlu, Abdülkerim Gün, Yaşar Gök, Yusuf Gülay, Yaşar Karaman, Ömer Erbay, Muzaffer Kalaycıoğlu, Yahya Ali Ertem'in ve kendisinin de yer aldığı 'Safları sıklaştırın, sırtlanlar girmesin' etiketiyle paylaşılan fotoğrafı ve İl Başkanı Zeki Tosun ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ın görevden alınması için kendisinin de içine çekilmek istendiği bir oluşum olduğu yönündeki soruları yanıtladı.

İstanbul'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Erkan Kandemir'e gerçekleştirilen ve Yaşar Gök'ün de yer aldığı ziyarete dikkat çeken Başkan Ömer Selim Alan, "İstanbul ziyaretinde teşkilat ile ilgili gram kelime konuşulmadı. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Ben bu teşkilatlardan geldim, kimse boyundan büyük açıklamalar yapmasın" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularının ardından konuşan Başkan Ömer Selim Alan, "Biz İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız başta olmak üzere bütün teşkilatlarımızla birlikte seçim sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık ve Zonguldak'ta başarıya ulaştık. Bu birlik ve beraberlik bazı kesimleri rahatsız etmiş olmalı ki zaten bunları yazıp çizen arkadaşlara bir bakın seçim sürecinde de bizim karşımızda yer almışlardı. Bizim bunlarla uğraşacak bir dakikamız yok. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı İl Başkanım Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanım Mustafa Çağlayan vermiş. Biz kavga etmeye değil, hizmet etmeye geldik.

Yaşar Gök ile İstanbul'a gitmesi sorusuna da değinen Alan, "İstanbul'a gitmemizin sebebi festivalle birlikte görüşmeler yapmaktı. Yaşar Gök'ün de İstanbul'a gelmesinin sebebi ailevi bir neden. Kanser hastası yakını var, onun raporlarını gösterip randevu almak için geldi. Zonguldak ve teşkilat ile gram kelime konuşmadık. Bunu İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımız da biliyor. Ben size seçimden önce de bir şey söylemiştim. Kişileri bırakalım, olayları konuşalım ve artık büyük düşünelim. Zonguldak'ı seviyorsak gelin artık şu alışkanlıklardan vazgeçelim dememe rağmen bazı arkadaşlar ısrarla mikro düşünmeye devam ediyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Kavga etmek gibi derdimiz olmadı ve olmayacak da..." şeklinde konuştu.

Tartışmalara ve iddialara uzun süre cevap vermemesi sorusuna da yanıt veren Alan, "Tartışmaları ciddiye bile almadım. Biz gazetecilerin yazdığına göre belediyeyi, teşkilatları yöneteceksek işte Zonguldak'ın hali ortada. Biz bildiğimizi yapacağız. İl Başkanımız teşkilatçılıkta tecrübeli ve başımızdadır. Mustafa kardeşim de teşkilatlardan gelen tecrübeli bir başkanımdır 7 yıldır tanışıyoruz. Ben teşkilatlardan gelen bir isimim. Biz işimizi yapalım, millet de işini yapsın, herkes de haddini bilsin burnundan büyük işlere karışmasın, boyunu aşan açıklamalar da yapmasın, fitne ve fesat da yapmasın. Zonguldak bunlardan bana göre kaybetti. Artık sarılalım birlik olalım. Seçim bitti, kazanmışız. Zonguldak'ta yıllar sonra 1 merkez ve 3 ilçe alınmış. Biz Zonguldak'ı tekrar şaha kaldıracağımızı ve yaşanabilir bir şehir yapacağımızı söyledik. Ama nedense hep aynı arkadaşlar. Lütfen bizim üzerimizden prim yapmaya çalışmayın. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizim yapacak çok işimiz var.

İl Başkanı Zeki Tosun'un iddialar sonrası Belediye Başkanlığını ziyareti sorusunu da değerlendiren Başkan Ömer Selim Alan, "Bu konuyu daha fazla kaşımayalım. İl Başkanımız ziyaret etti, burada onun konusu bile geçmedi. Bayram ziyaretlerini görüşüp sohbet ettik. Lütfen sizlerden de rica ediyorum. Sunu gündemlerle kaleminizin mürekkebini tüketmeyin, boş zaman harcamayın. Bunlar boş işler ve Zonguldak'a bir santim faydası yok. Bazı arkadaşlar uyarmama rağmen ısrarcı oluyorlar. Aile içerisinde bunlar olur ama şu anda böyle bir şey kesinlikle yok. Biz nasıl 115 gün seçim sürecinde omuz omuza yürüdüysek aynı şekilde devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ömer Selim Alan'ın basında yazıp çizilenleri eleştirmesinin ardından basın mensuplarının 'Başkanım biz üzerimize düşen mesajı aldık, ancak gerek sosyal medyadan gerek ise diğer kanallardan basına malzeme veren arkadaşlarınıza da bunları söyleseniz olmaz mı?' sorusuna yanıt veren Başkan Ömer Selim Alan, "Sizler de haklısınız. Ben herkese bu sözlerimi söylüyorum. Arkadaşların hepsinin dikkatli olması gerekiyor. Paylaşımlar, söylemler var, doğru. Hepimiz siyaset yaptık. Bu tür paylaşımlar yanlış yere çekilip haber olabiliyor.

Asfalt ve yollarla ilgili müjdeyi Bayram sonrası bekliyoruz. Herkes bunu bekliyor biliyorum. Biz yıllardır bekledik. Vatandaşlarımız şunu bilsinler. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin Zonguldak hak etiği asfalta, hani derler ya 'cillop gibi' asfalta kavuşacak inşallah.

Editör: Pusula Gazetesi