Zonguldak'ta yaşlı adamı "Kimliğinizle kuyumcu soyulmuş" diyerek 8 bin lira dolandıran dolandırıcılar, bir başka dolandırıcılık olayında yakayı ele verdi. Gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre 36 yaşındaki Y.B. ve 35 yaşındaki M.Y., kent merkezinde ikamet eden yaşlı bir adamı arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Yaşlı adama "Kimliğinizle kuyumcu soyulmuş" diyen dolandırıcılar, yaşlı adamın 8 bin lirasını alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcılık zanlıları; bir başka kişiyi dolandırmak üzereyken suç üstü yakalandı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gözaltına alınan Y.B. ve M.Y., emniyette suçlarını itiraf etti. İki şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

Telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak 1 kişiyi dolandıran, 1 kişiyi de dolandırmak üzereyken polis tarafından yakalanan M.Y. ve Y.B., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Editör: Pusula Gazetesi