Zonguldakspor'da bu sezon 8'nci yılını geçiren tecrübeli futbolcu Burak Can Et Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulundu. Alternatifli bir kadro olduklarını belirten Burak yeni gelen transferlerin de kaliteli olduğunu söyledi.

"TEMPOMUZ OLDUKÇA YÜKSEK"

Burak "Kamp ortamımız çok güzel. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu. Hepsi çok karakterli insanlar. Futbolculukları da aynı şekilde çok iyi. Problem yok. Sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yapıyoruz. Tempomuz oldukça yüksek. Şenol Hoca'nın tarzını hepimiz biliyoruz. Güce dayalı futbolu seviyor. Bizde gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Bir aylık bir süreç var önümüzde. Kendimizi ölçmemiz tartmamız lazım. Bazı maçlar bizim için lig öncesi iyi bir prova olacak. Lig maçına çıkıyormuş gibi hazırlanıyoruz maçlara. Her şey güzel gidiyor. İlk beşin içerisinde yer almak adına iyi transferler yapıldı. Ben inanıyorum ki ilk beşin içerisinde bu yıl yer alacağız" dedi.

"İSKELET KADRO KORUNDU"

Burak "İskelet kadroda yer alan 7-8 oyuncu var. Takımdan ciddi oyuncular gitti. Ancak ben yeni gelen arkadaşlarımızın diğerlerinin açığını kapatacağına inanıyorum. Kaliteli oyuncular ve kaliteli karakterler. Bunların hepsi birleşince çok iyi bir takım ortaya acıkıyor. Bu sezondaki arkadaşlık gerçekten çok iyi. Samimiyet var. Gidenler elbette gitmeselerdi keşke diyoruz. Ama futbolda bunlar var. Şartlar gereği gitmek gerekebiliyor" dedi.

"EN ÇOK ERDİNÇ'E ÜZÜLDÜM"

Burak takımdan giden futbolculardan en çok Erdinç'e üzüldüğünü belirterek "En çok Erdinç'in gittiğine üzüldüm. Aslında hepsine çok üzüldüm ama Erdinç bence hiç gitmeseydi" dedi. "ZONGULDAKSPOR'A 21 YAŞINDA GELDİM"

Burak "Buraya geldiğimde 21 yaşındaydım. Çok güzel anılarım oldu. Elbette kötü olaylarda yaşadım ama onlar tuzu biberi oldu. 2 şampiyonluk yaşadım. Play-Off havasını gördük. Final yaşadık. Zonguldak'ta çok karakterli insanlar tanıdık. Yine ilk tercihim Zonguldak oldu. Çünkü burada Hakan abimiz var bizim. Yönetici- Futbolcu ilişkisinden çok abi-kardeş olduk. Oda eski futbolculardan. Onun sözü senettir benim için. Geçtiğimiz sezonda sakatlıklarımdan dolayı sadece 4 maça çıkabildim. Bence hiç kimse bu şekildeki bir futbolcuyu arayıp ta anlaşalım demez. Ama o aradı beni. 'Sen bizim futbolcumuzsun. Biz sana güveniyoruz.' dedi. Tamam dedim ve kapandı konu. Bizim böyle bir ilişkimiz var. Zonguldakspor'u bir anda bırakıp gitmekte kolay değil. Burada 8 senedir forma giydiğim için çok mutluyum" dedi.

"BİZ KİMİN NE ALDIĞINA BAKMIYORUZ"

Beyaz grubun güçlü olduğunu belirten Burak "Grup gerçekten çok zor bir grup. Geçen seneki gruba baktığımda 4-5 kulüp ciddi paralar harcıyordu. Bu sezon baktığımda ise en az 10 grup ciddi paralar harcıyor. Transferlere bakıyorsun hep iyi transferler. Futbolcular eskiden 2 istiyorlarsa şimdi 5 istiyorlar. Piyasalar çok yükselmiş. Eskiden Cahit Hoca'da söylüyordu, şimdi Şenol Hoca'da söylüyor. Para hiç bir şey. Biz kimin ne aldığına bakmıyoruz. Biz sahada ne yapabiliriz ona bakıyoruz. Yeni bir sistem üzerinde çalışıyor hoca. Biz kendi yolumuza bakacağız" dedi.

"İÇİME SAKARYASPOR DOĞUYOR"

İlk maçta Sakaryaspor ile oynayacakları konusunda içine bir his doğduğunu belirten Burak "26 Ağustos'ta fikstür çekiliyor ve ilk maçın dış sahada Sakaryaspor ile oynanacağını hissediyorum" dedi.

"TARAFTAR BİZE SAHİP ÇIKSIN"

Burak taraftarın her zamanki gibi sahip çıkmasını isteyerek "Taraftarlar bize sahip çıksınlar. Bu sezon her zamankinden daha çok sahip çıksınlar. Takım berabere de kalabilir, galipte gelebilir, mağlupta olabilir. Sıkıntı olduğu zaman takımın yanında yer alsınlar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi