-ÖZEL HABER-

Zonguldak-Kilimli sahil yolunda, toprak tesviye, sanat yapıları ve üst yapı işleri işinde taşeron firma olarak çalışan Zonguldak Şen İnşaat Ticaret ve Ltd. Şti.'nin kantar fişlerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" soruşturması açıldı. Ayrıca hazırlanan rapor, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne de gönderildi.

Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü 15'inci Bölge Müdürü adına Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Özdemir'in açıklaması şöyle:

"Özdoğanlar Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin taahhüdü altında bulunan Zonguldak-Amasra-Kurucaşile Yolu Kilimli Geçişi Km: 30+500+33+600 arasının toprak tesviye, sanat yapıları ve üst yapı işleri işinde taşeron firma olarak çalışan Zonguldak Şen İnşaat Ticaret ve Ltd. Şti. firmasınca kantar fişlerinde değişiklik yapıldığına dair Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuru üzerine, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçu soruşturması yürütülmekte olup, süreç devam etmektedir.

Ayrıca konu, Genel Müdürlüğümüz Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri tarafından da incelenmiş ve hazırlanan rapor, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sunulmuştur."

Editör: Pusula Gazetesi