Yöreselliğin izlerini taşıyan, geçmişten bu gene de çeşitli kullanım alanları bulunan Kıl Çadır günümüzde de çok tercih edilen ürünler arasında yer alır. Kendine özel tasarımı ve etkili kullanım alanlarına sahip olan kıl çadır, Anadolu'da yaygın olarak kullanılmıştır. Ülkemizde geniş bir coğrafyaya yayılan kıl çadırlar, son dönemlerde şık mekanların tasarımda da tercih edilmektedir. Çoğunluğu keçi kılından üretilen kıl çadırların en büyük özelliği yaz aylarında serin tutmasıdır. Kendine has bir görüntü ve tasarımı olan bu çadırlar, kış aylarında da sıcak tutmasıyla bilinmektedir. Gelenekselden modernliğe uzanan hikayesinin yanı sıra üretimi emek ve titizlik gerektiren bir üründür. El emeği göznuru olarak meşakkatli bir üretim yolculuğuna sahip olan Kıl çadırların birçok farklı rengi bulunmaktadır.

Anadolu'nun birçok bölge ve coğrafyasından toplanan keçi kıllarının toplanmasıyla meydana getirilir. Eski zamanlardan bu güne kadar taşınan kıl çadırlar, eskimeyen güzelliği ve kullanış alanlarının genişliğiyle oldukça popüler bir üründür. Tekstil dokuma sektörünün teknolojiyle birlikte gelişmesiyle kıl çadırların üretiminde de şık tasarımlar ortaya çıkmaya başlamıştır. Görsel zenginliği açısından göz dolduran bir görüntüye sahiplerdir. Müşteri ve ziyaretçilerin ilgisini çekmek isteyen işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Şık ve geleneksel tasarımı hoş bir çekiciliğe sahiptir.

Kıl çadırlar kullanış açısından da oldukça konforlu ürünler arasında yer alır. Zorlu hava şartlarına karşı direnç göstermektedir. Yağmurlu günlerde keçi kılından yapılması sebebiyle kabararak yağmur suyunun içeriye geçişini engeller. Güneşin dik olduğu saatler de ise dokuması sayesinde temiz havanın içeriye girişine imkan tanır.

Kıl çadırlar evlerde, işletmelerde ve bahçelerde kullanıma açık, otantik bir günüm sağlamaktadırlar. Mevsimlik kullanıldığı gibi dayanıklı özelliğiyle de ilgiyi üstüne çekmektedir...

https://filizdokumacilik.com.tr/