Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Tür8kiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu adına düzenlenen 1. TASKK Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi Kick Boks Türkiye şampiyonası 3-11 Temmuz tarihleri arasında Elazığ Fırat Üniversitesi Çok amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şampiyonanın ilk üç gününde büyükler ve gençler kategorisinde full contact, ligth contact ve kick light branşlarında gerçekleştirilen müsabakalar sonunda 68 sporcu Milli takıma seçildi. En fazla puan alan sporcular Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası için 15-23 Eylül tarihleri arasında İtalya'da, Büyükler Avrupa Kick Boks şampiyonası için 13-21 Ekim'de Slovakya'da ve 17-25 Kasım'da Slovenya'da ülkemizi temsil edecek.

DEVREK BELEDİYESPORLU KİCK BOKSCULAR SES GETİRDİ

Zonguldak Kick Boks il Temsilcisi ve aynı zamanda Milli Takım ve Devrek Belediyespor antrenörü olan Bekir Kaya'nın öğrencileri Türkiye'de büyük bir başarıya imza attı.

Bu sene World Series Kick Boks Türkish Open Uluslar arası şampiyonası, Türkiye Açık Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası olmak üzere 3 turnuvada da Şampiyon olan Milli sporcu Nazım Çelik Slovenya da 17-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Şampiyonasın'da milli forma ile Zonguldak ve Türkiye'yi temsil edecek.

Zonguldak'ı Devrek Belediyespor formasıyla mücadele sporculardan 3 tanesi Türkiye şampiyonu oldu. Diğer sporcular ise ikinci ve üçüncü oldu. Zonguldak Belediyespor'dan da İlayda Kara ikinci oldu.

İŞTE GURUR TABLOSU

Nazım Çelik Şampiyon Full Contact şampiyon, Veysel Bahçivan Şampiyon Full Contact şampiyon, Üzeyir Çukadar Şampiyon Kick Light şampiyon.

Büşra Kaya 2. K1, Melike Şen 2. Light Contact, İlayda Kara 2. Point Fighting

Devrim Nazif Kapucu 3. K1, Berat Alkan 3. Point Fighting , Büşra Kaya 3. Light Contact.

Bu sonuçlarla Devrek Belediyespor 3 Türkiye şampiyonluğu, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük alırken, Zonguldak Belediyespor'dan da İlayda Kara ikincilik elde etti.

Editör: Pusula Gazetesi