Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere takdim edilmek üzere gönderilen Milli Mücadele Madalyası ve beratları Çaycuma'da hak sahiplerine teslim edildi.
Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Çaycuma ve Gökçebey'de ikamet eden Kıbrıs gazilerine nişan ve madalya törenle verildi.
Çaycuma Çocuk Evleri Sitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Arslan, Çaycuma Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Çavuş Muhammet Fatih Özdemir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay Ünlütürk, Çaycuma Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik, SYDV Müdürü Selma Gülboy ve gazi yakınları katıldı.
Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun konuşmasında canları uğruna vatan için savaşmış gazilerin önemine dikkat çekerek hepsine teşekkür etti.
Daha sonra protokol tarafından 13 Kıbrıs gazisine nişan ve beratları takdim edildi.
Yemeğin ardından program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi