Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yayımladığı mesaj ile bir takım çevreler tarafından saldırıya uğrayan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Gazetecilere yapılacak en ufak saldırıya karşı KGD olarak en sert tepkinin verileceğinin belirtildiği mesajda, olayın "hukuki" zeminde ilerlemesine yönelik vurgular yapıldı.

Açıklama şöyle:

"Karaelmas Gazeteciler Derneği yönetim kurulu, yazdıkları köşe yazısı ve haberler nedeniyle son günlerde gazetecilere yönelik artan şiddet olaylarına yönelik açıklama yaptı. Son olarak Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ın aracında uğradığı saldıraya değinen KGD, "Gazeteciye yazdıklarından dolayı fiziki şiddet veya şiddet eylemi ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Gazeteci, gazetecilik ilkelerine uymak zorunda olduğu gibi buna uymadığını iddia edenler hakkının hukuksal olarak aramalıdır.
Zonguldak'ta günlük yayın yapan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a aracında saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tığ'ın şahsına ve aracına yapılan saldırı sonucunda gerekli hukuki süreç başlamıştır."
Editör: Pusula Gazetesi