Çaycuma Belediyesi yaz aylarında, su arzında herhangi bir sorun yaşanmaması için yeni bir keson kuyu vurmaya başladı. Belediyenin tümüyle kendi olanaklarıyla yapacağı kuyu, 6 metre çapına, takribi olarak da 15 metre derinliğe sahip olacak. Karamusa Köyü Dedeler mevkiinde yapımına başlanan kuyu, saatte 100 metreküp kapasitesiyle kente verilen suyu yüzde 20 oranında artıracak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HER GEÇEN YIL KENDİNİ DAHA DA HİSSETTİRYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Mevsimler değişiyor, küresel ısınmanın etkileri her geçen yıl daha fazla hissediliyor. İklim değişikliğinin sonuçlarını, belediye olarak biz de hissediyoruz. Yağış rejiminin değişmesi su kaynaklarımızda azalmalara neden oldu. Geçen yıl küçük de olsa sorunlar yaşadık. Bu yıl aynı sorunu yaşamamak için çalışmalara şimdiden başladık. Karamusa Köyü Dedeler Mevkii'nde yeni bir keson kuyunun yapımına başladık. Kuyu 6 metre çapında, 15 metre derinliğinde olacak. Tümüyle ekiplerimiz tarafımızdan yapılacak olan kuyu, 100 metreküp saatlik kapasitesi ile kente verdiğimiz suyun miktarını yaklaşık yüzde 20 oranında artıracak" dedi.

ÇAYCUMA'YA HER KOŞULDA KESİNTİSİZ VE SAĞLIKLI SU VERECEĞİZ

Kurak geçmesi muhtemel olan yaz aylarında kente kesintisiz su verilmesi için açılacak kuyunun önem taşıdığını söyleyen Kantarcı, "İlçemizin batı yakasında bu çalışmayı yaparken doğu yakasındaki suyun kalitesini daha da artırmak için demir mangan giderimini sağlayacak paket arıtma tesisi çalışmalarına başladık. Arkadaşlarım projelendirme çalışmalarını tamamlamak üzere. Kısa süre içinde ihalesini yaparak montajına başlayacağız. Yapacağımız bu çalışmalarla önümüzdeki yaz aylarında Çaycuma'ya sağlıklı ve içilebilir nitelikteki suyu kesintisiz olarak vereceğiz. Sağlık açısından uygun kalitede olması için sürekli olarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaptırdığımız suyun, her koşulda yeterli miktarda olmasını sağlamak için de her türlü önlemi aıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.