KESK Zonguldak Şubesi, 1 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmeleri için Zonguldak Vergi Dairesi önünde basın toplantısı düzenledi.

KESK Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği basın toplantısına KESK üyeleri, Haber-Sen MYK üyeleri İbrahim Damatoğlu ve Yaşar Polat katıldı. Basın toplantısında 1 Ağustos'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yapıldı.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos 2019 Perşembe günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda başlayacak. Konfederasyonlar ve yetkili sendikalar taleplerini en son 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Bakanlığa iletecekler. Yaklaşık 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emeklisini ilgilendiren bir toplu sözleşme görüşmesi olacak. Toplu görüşme öncesinde KESK'in tüm ülke genelinde aldığı TİS çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta da KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticileri ve üyeleri ile birlikte KESK TİS masası kurduk. KESK Zonguldak Şubeler Platformu üyeleri kamu çalışanlarına ve Zonguldak halkına KESK'in, TİS taleplerinin olduğu bildirileri dağıttık. Bilindiği gibi kamu çalışanlarını temsil eden yetkili sendika Memur-Sen geçen sözleşmede 2018 yılı için % 3,5+4, 2019 yılı için % 4+5 zamma imza atmış ve bu rakamlar kamu çalışanlarının tepkisini çekmişti."

KESK Zonguldak Şubesi, yaşanan ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmak istendiğini belirterek, "Sendikal hak ve özgürlükleri yok etmeye çalışıyorlar. Liyakat yerine yandaşlığın öne çıkarıldığı bir dönemde başta tabandan gelen kamu emekçilerinin talepleri olmak üzere iş güvencesinin sağlanması, ekonomik kayıpların giderilmesi, haksız hukuksuz bir şekilde mesleklerinden çıkartılanların işe iade edilmesi, temel ücretlerin artırılması, 3600 ek göstergenin çıkarılması, zorunlu BES uygulamasına, vergi dilimi adaletsizliğine, EYT haksızlığına son verilmesi ve kreş" talep ederek ekonomik, sosyal ve hukuksal haklar için Zonguldak'taki kamu çalışanlarını ve halkı bilgilendirip birlikte mücadele çağrısı yaptılar.

KESK Zonguldak Şubesi Platformu tarafından kurulan KESK-TİS Masası etkinliği, yarın (20 Temmuz Cumartesi) şehir merkezinde başka bir yerde devam edeceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi