Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 5 yıl önce işlenen bağ evi cinayeti ile ilgili Zonguldak Ağır ceza mahkemesinin verdiği karar Yargıtay tarafından bozuldu. Verilen kararda "Hak etmediği takdiri indirim uygulanmasına karar verilmesi suretiyle eksik cezaya hükmolunmuştur" denildi.

Olay 7 Eylül 2013 tarihinde radar mevkiinde meydan geldi. 5 yıl önce ki olayda taksici Murat Erdoğan (29) ve Gizem Tunç (21), Erdoğan'ın dedesine ait bağ evinde kesici ve delici aletlerle öldürülmüş halde bulundu. Yapılan incelemede Gizem Tunç'un eski sevgilisi üzerinde şüphelerin oluşmasının ardından, Tunç'un eski sevgilisi Deniz B. Askerlik görevini yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Boyraz'ın izne gelerek, cinayetleri işlediği ortaya çıkarken, Mersin' de işlenen Özgecan Aslan cinayetindeki gibi Gizem Tunç'un elleri kesilmiş be elbiseleri de olay yerinden götürülmüştü.

Eski sevgilisi Gizem Tunç ile onun yeni sevgilisi Murat Erdoğan'ı bağ evinde öldürmekle suçlanan Deniz Boyraz'ın 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 'duruşmalardaki iyi hali' gözetilerek, aldığı 25'er yıldan toplam 50 yıl hapis cezasını Yargıtay bozdu. 'Kesik el cinayeti' olarak gündeme gelen davayla ilgili Yargıtay kararında, "Hak etmediği takdiri indirim uygulanmasına karar verilmesi suretiyle eksik cezaya hükmolunmuştur" denildi.

Olaydan sonra Denizli'den Ereğli' ye getirilen Deniz B. Zonguldak Ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başladı. 1. Ağır ceza mahkemesinde açılan davada Deniz Boyraz ve suçu gizlemeye yardım ettiği iddiasıyla babası A.B. ile tutuklanmış ve mahkeme 5 Eylül 2014 yılında sona ermişti. Karar mahkemesinde savunmasını yapan Deniz B. öldürdüğü Murat Erdoğan ile 4,5 yıldır yakın arkadaş olduklarını anlatan Deniz Boyraz, "Herkes gibi 'lay lay lom' olamayız. Biz de delikanlıyız. Herkes bizi tanır. Benim kimsenin karısıyla kızıyla nişanlısıyla işim olmaz; ama bizim arkadaşımız, manitamıza göz dikmiş. Daha 'ağabey' mi diyeyim? Gizem'in sevgilisi olarak beni biliyorlar. Beni askere o gönderdi. Son sözüm; pişmanım. Ayrıca ben kick boks yaptım. Kendimi savunmasaydım ben mezarda olacaktım onların yerine" demişti.

İYİ HAL İNDİRİMİ ALMIŞTI

Mahkeme de 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edilen Boyraz, cinayetleri tasarlayarak, işlemediği ve 'duruşmalardaki iyi hali' göz önünde bulundurularak, 25'er yıldan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Önceki duruşmada tahliye edilen baba A.B.'ye ise 'delilleri gizlemek' suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. Ölen Gizem Tunç ile Mehmet Erdoğan'ın avukatları, Yargıtay'a başvurarak, karara itiraz etti.

YARGITAY 'İYİ HAL' OLMAZ DEDİ, HAKİM KARŞISINA YENİDEN ÇIKACAK

Yargıtay'a yapılan başvuru sonrasında incelenen dosyada Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce olayın toplumda meydana getirdiği tepki ve infial ile kamu vicdanını rencide edici niteliğine yer verildi. Sonuç kısmında "Suçun işlenme biçimindeki hususiyetler, toplumda meydana getirdiği tepki ve infial, kamu vicdanını rencide edici niteliği, sanığın kişiliğindeki, geçmişindeki ve sosyal ilişkilerindeki olumsuz özellikler nazara alındığında, takdiri indirime müstahak görülmeyen sanık lehine, hak etmediği takdiri indirim uygulanmasına karar verilmesi suretiyle eksik cezaya hükmolunmuştur" denildi. Yargıtay, baba A.B. hakkında verilen 1 yıllık hapis cezasının ise onanmasına karar verdi. Deniz Boyraz, ilerleyen günlerde hakim karşısına yeniden çıkacak.

AİLELER, YARGITAY KARARINI YERİNDE BULDU

Verilen kararla ilgili olarak açıklamada bulunan Murat Erdoğan'ın annesi Dürdane Erdoğan, mahkeme salonunda hakime cezanın az olduğunu söylediğini kaydettiği konuşmasında "Ben, hakime dedim orada. Hakim bana 'Anne 50 yıl. 24 yaşında. 74 yaşında çıkıp da ne yapacak? Onun da hayatı söndü' dedi. Ben de dedim ki '150 yıl yese benim yavrum geri gelmeyecek; ama başka anaların ciğerini almasın, benim ciğerimi aldı'. Çıkmasın. Cenab-ı Allah, cezasını verecek onun. Adalet de versin de hak yerini bulsun. Biz, cezayı az bulmuştuk. Yargıtay da az buldu. Ben adalete güveniyorum. Demek ki benim de imtihanım böyle" dedi.

Yaşanan cinayette öldürülen Gizem Tunç'un babası Yunus Tunç' da kararın yerinde olduğunu, cinayetin planlayarak işlendiğini ve sanığın müebbet hapis cezası alması gerektiğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi