Farklı alanlarda düzenlediği birçok konferansla öğretim üyelerini ve öğrencileri bilgilendiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Kentsel Peyzaj Üzerine İzlenimler" başlıklı programla, konferanslar serisini sürdürüyor.
Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necmi Aksoy ile öğretim üyelerinin katıldığı, beşincisi gerçekleştirilen Konferanslar Serisi'nin bu haftaki konuşmacısı, Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Arş. Gör. Sinem Özdede oldu.
Öğrenim amaçlı gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde mimari ve peyzaj alanlarında gözlemlerde bulunan Arş. Gör. Sinem Özdede, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Yeni şehircilik anlayışının dağınık yapılaşmayı önleyerek toplu yerleşim anlayışına yol açtığını belirten Özdede, toplu yerleşim ile alt yapı hizmetlerinin daha kolay ve daha az masrafla yerine getirebileceğini ifade etti.
Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni yapılacak yerleşim yerinin veya herhangi bir mimari çalışmanın düzenlenen proje yarışmalarıyla belirlendiğini dile getiren Arş. Gör. Sinem Özdede, kişilere ait binaların çevresiyle uyumlu görünebilmesi için dış kaplamasına ve boyasına mimarlar ya da peyzajcılar tarafından müdahalede bulunulduğunu da sözlerine ekledi.
Kent peyzajlarında parklara verilen öneme de değinen Arş. Gör. Sinem Özdede, ABD'de insanların parkları dinlenmek, yürüyüş yapmak, koşu ve bisiklet turu gibi çeşitli spor aktivitelerini gerçekleştirmek için sıklıkla kullandıklarını söyledi.
Konferansın sonunda, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necmi Aksoy tarafından Arş. Gör. Sinem Özdede'ye, yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi