Pusula olarak, daha önce dile getirdiğimiz bir söz vardı, "Kentin Önünü Tıkayanlar (KÖT)" diye. Bu söz, yapılmayan projeler için adeta slogan olmuştu. Bunlardan biri de, 2010 yılında tanıtımı yapılan "Lavuar Alanı Projesi"ydi. Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan yarışmada birinci olan projeyi, dönemin Belediye Başkanı İsmail Eşref, kamuoyuna açıklamıştı. Gençlik merkezi, nikah salonu, şehir terası alt geçitler ve büyük bir yer altı otopark projesi... Bu rüya gibi projeye ne oldu?

Gazipaşa Caddesi'nde proje görseli ve bir bağış kutusu konulsaydı, her geçen 1 TL atsaydı, yedi yıldan beri proje maliyetinin ne kadarı bulunurdu acaba? Ya da yedi yıldır her geçen bir tuğla koysaydı, projenin ne kadarı biterdi? Acaba büyüklerimizden ricada bulunsak da, istifa eden büyükşehir belediye başkanlarından birini bize mi gönderseler? Hem ikinci şanslarında daha önce yaptıkları hataları yapmazlar, hem de Zonguldak'ı çılgın projelere boğarlar.

Düzce, Karabük, Bartın, Bolu Kastamonu, Sakarya... Bu komşu illere birkaç sene gitmeyen insan, bir sonraki ziyaretinde değişim karşısında şaşırıp kalıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan Zonguldak'ın 17 sene önceki videosu ile bugün arasındaki fark ise, sadece domino taşı gibi dizilmiş apartmanlar... Değişen bir şey yok. Zonguldak, aynı Zonguldak... Bunun suçlusu olan seçilmişler ve bürokratlar, Zonguldak'a bir şey vermeden hep aldılar.

Editör: Pusula Gazetesi