Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, ZTSO K Servisi Sorumlusu Kemal Mert ile Akbal Şirketler Grubunun kurucusu Abdulkadir Aktarı'yı Çaycuma Organize Sanayi Bölgesindeki şirket merkezinde ziyaret etti. Ziyarette Aktarı'yı bölgeye yaptığı yatırımlar, gerçekleştirdiği istihdam sebebi ile kutlayan ZTSO Başkanı Metin Demir" Aktarı ailesi çeyrek yüzyıldan daha az bir sürede AKBAL Şirketler Grubunu başarılı bir marka haline getirmiş olması, aile adına olduğu kadar kentimiz içinde gurur vericidir. Akbal ailesi tarafından da uygulanan "Zonguldak'ta kazan, öncelikle Zonguldak'a yatırım yap" anlayışını takdir ediyoruz." dedi.

Akbal Şirketler Grubunun kurucusu Abdulkadir Aktarı ise 300 kişinin istihdam edildiği şirkette bakliyat, işlenmiş et, mangal kömürü gibi ürünlerin Akbal markası ile satılmaya başlanıldığını ,yakın zamanda da dondurmada Akbal markası ile bölge genelinde satışa çıkartılacağını ifade ederek " Gıda'da en ufak bir hatanın nelere mal olacağını biliyoruz. Bu bilinçle çok hareket ediyoruz. Gıda yönetmeliği esaslarına göre hareket ediyoruz. Amacımız AKBAL markasını ülke markası haline getirmek " diye konuştu.

Metin Demir, Muharrem Sarıkaya ve Kemal Mert'i soğuk hava depoları, yönetim, muhasebe, kırmızı ve beyaz et işleme tesisleri, unlu mamuller ve pastane üretim hangarlarını ayrı ayrı gezdiren Aktarı ziyaretten duyduğu memnuniyetini vurguladı. Ayrıca, ZTSO heyetine teşekkür ederek, misafirlere Akbal markaları ürünlerinden oluşan çeşitli ürünler,Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir'de Abdulkadir Aktarı'ya Odanın kuruluşunun 100 yılı nedeni le bastırılan kitap hediye etti.