Zonguldak Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı 2'nci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Mecliste bulunan 14 gündem maddesi Plan Bütçe Komisyonu ile Trafik Komisyonu'ndan gelen raporlar görüşüldü.

Gündemin 6'ıncı maddesinde Gazipaşa Caddesi'nde yapılacak düzenleme ile ilgili olan madde görüşüldü. Zonguldak Kent Konseyi tarafından Gazipaşa Caddesi'nde hem yayaların güvenliği hem de araç trafiği akışı açısından olumlu katkı sağlayabilecek, ayrıca caddeye görsel anlamda güzellik sağlayabilecek korkuluklar ile Gazipaşa Caddesi'nin kapatılması önerileri oy birliği ile reddedildi.

Mecliste AK Parti Gurubu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gurupları komisyonlardan gelen rapora ret oyu verdi.

GÖRÜNTÜ ANLAMINDA ESTETİĞİ BOZACAK

Trafik Komisyonu'nun raporu şu şekilde; İlimiz Gazipaşa Caddesinin korkuluklar ile kapatılması, cadde üzerinde bütünlüğü, görüntü anlamında estetiği bozacağı ve bunun yanında meydana gelebilecek olağanüstü durumlarda kaos oluşturabileceği ve vatandaşlar açısından da buna bağlı olarak olumsuzlukların yaşanabileceği düşünüldüğünden; Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı tarafından 21 Kasım 2019 tarihli dilekçeleri ile yapılan talebin reddine komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.

Meclis toplantısı sonunda konuşan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan "2019 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdik. Yeni yılda yine azimle ve heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi