Zonguldak Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Zonguldak Kent Konseyi'ni eleştirdi.
Üç ay önce yapılan Kont Konseyi seçiminden bir gün önce adaylığını açıklayan ve dört oyla (81-77) seçimi kaybeden Savaş Çiloğlu, "Zonguldak Kent Konseyi Seçimi Zaferinin Kahramanlarına! Tam üç ay oldu sosyal paylaşım sitelerinizde "Zaferin Kahramanları" başlıklı fotoğrafı paylaşılalı. Şimdi bu kahramanlara soruyorum. 3 aydır Zonguldak Kent Konseyi olarak neler yaptınız? diye sordu.
Çiloğlu paylaşımında şu görüşlere yer verdi:
"Kahramanlık sadece seçimi almak mi? Yoksa aldığınız sorumluluğu layıki ile yerine getirmek mi? Peki aldığınız sorumluluğun vebali altında kalmak kahramanlığın nersindedir ? :)
-Zonguldak ta Fevkani Köprüsünün kaldırılması tartışılırken.
- Volkswagen araba fabrikasının Türkiye ye yatırım yapacağı duyulur duyulmaz nerdeyse Zonguldak dışında ki tüm iller lobi faliyeti yaparken.
-Ankara da Zonguldak lobisi olmayışının acısını cekerken.
-Sayın belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve valimiz Ankara da Zonguldak için kapı kapı dolaşırken.
-Yıllardır tamamlanamayan yollarımız dururken.
- Zonguldak ta insan yaşamını etkileyecek kadar çevre kirliliği yapan tesislerin durumu ortadayken.
- Zonguldak ta ihtiyaç sahipleri için bu kahramanlara ait 1 tane paylaşım noktası yokken.
- 2019/2020 eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için hiç bir çalışma yapılmazken. Bu çalışmayı birkaç muhtarımız gerçek bir kahramanlık örneği göstererek yaparken.
(Bu muhtarlarımıza teşekkür ediyor ve kutluyorum)
-Gerek Sayın Belediye Başkanımız, Gerekse Sayın Valimiz ve Ankara daki milletvekillerimiz arkalarında sivil toplum desteği göremezken.
-Belediye Başkanımız Zonguldak ı yasanabilir bir kent haline getirmek için çırpınırken.
(Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün)
Bu kahramanlar hala secim zaferi sarhoşluğunu atamadımı acaba?
Haydi şöyle bir sirkelenin ve herşeyi hep birlikte bir kenera bırakalım ve Zonguldak için birşeyler yapalım. Çünkü temsil ettiğiniz kurumun sorumluluk vebali çok yüksek. Tekrar ifade ediyorum ben ve ekip arkadaşlarım yapacağınız tüm faydalı işlerde yanınızdayız, her türlü destek vermeye hazırız. Ortak Paydamız Turkiye ve Zonguldak sevgisidir."

Editör: Pusula Gazetesi