Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, tüm Çaycumalıları Kent Konseyi ve Çaycumaspor'a destek vermeye çağırdı. Kantarcı "Sosyal hayatı ve sosyal dayanışması olmayan bir toplum varlığını sürdüremez, başkaları tarafından tahakküm altına girmeye mecbur olur" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kendi sosyal medya adresinden "Konu: Çaycuma Kent Konseyi ve Çaycumaspor" başlıklı bir paylaşım yaparak tüm Çaycumalıları Kent Konseyi ve Çaycumaspor'a destek olmaya, çalışmalarına katılmaya çağırdı. Kantarcı paylaşımında, "Çaycuma halkının takdiri ve teveccühü ile 2014 yılından itibaren 5 yıl süreyle Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye gayret ettim. Kadirşinas halkımız 31 Mart'ta yapılan seçimde, şahsıma ve arkadaşlarımıza olan güvenini net bir biçimde gösterdi. Bizimle olan olmayan herkese müteşekkirim. Bu süre içinde kent yaşamına ilişkin devrim niteliğindeki belediyecilik uygulamalarımız, Çaycuma kamuoyunun çok ötesinde yankılar uyandırdı. Belediyecilik açısından (ülke koşulları elverirse) yine yeni ve baş döndürücü güzellikte projelerimiz sırasını bekliyor. Bunlar memnuniyet veriyor bize" dedi.

KENT KONSEYİ COŞKUSUNU KAYBETTİ

Paylaşımını "Ancak, şu sıralardaki bir burukluğumu sizlerle paylaşmak isterim" diyerek sürdüren Kantarcı, "Göreve geldiğimizde ilk işimiz, önceki Belediye Başkanı tarafından bizden tam 8 yıl önce kurulması gerektiği halde kurulmayan Kent Konseyi'ni kurmak olmuştur. Konsey, son derece demokratik anlayışla ve her düşünceyi ve kuruluşu temsil edecek şekilde oluştu ve Çaycuma'daki yetişmiş insanlar yönetimine getirildi. Şevk ve heyecanla, geniş bir katılım sağlayarak kuruluşunu sağladığımız Konsey, talihsiz gelişmeler sonucunda coşkulu, gönüllü ve istekli sosyal görev yüklenimini kuruluşundan çok kısa sonra kaybetti. Demokratik katılımcılık, istenildiği düzeyde gerçekleşemedi. Kriz ertesi seçilen yeni başkan Berna Çimsalan Özyurt ve etrafındaki bir avuç insanın yoğun çaba ve gayretleri ile bu günlere ulaşabildi. Şimdi de yeni genel kurul zamanı geldi. Kent Konseyi, geçen zaman zarfında 'Çaycumalılar Buluşuyor' etkinlikleri başta olmak üzere, büyük fedakarlıklarla önemli işlevleri yerine getirdi. Emektarlarının hepsine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KENT KONSEYİ BAŞKANI TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYACAK NİTELİKTE OLMALIDIR

Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Sayın Berna Çimsalan Özyurt'un, 31 Mart seçimlerinde Çaycuma Belediye Meclis Üyesi seçildiğini söyleyen Kantarcı, "Benim düşünceme göre Kent Konseyi Başkanı partili olabilir. Ama parti görevi olmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bu kurala ve bu nezakete uymamıştır. Partili Cumhurbaşkanı olmayı yeğlemiştir. Ama bize göre, demokrasinin gereği olarak, bazı makamların tarafsızlığı zedeleyecek tercihlerde bulunmamaları bir zorunluluktur. Kent Konseyi'nin yaklaşan seçimleri nedeniyle, kent parlamentosu işlevi olması gereken bu güzide kuruluşun, tüm Çaycumalıların destek verdiği ve bünyesinde herkesin gönüllü hizmet ettiği bir çatı kuruluş olabilmesi İçin kat edeceği daha çok yol olduğunun üzülerek altını çizmek istiyorum.

Aynı tehlike Çaycumaspor üzerinde kol gezmektedir. 1947 de kurulan kulübümüz, açık denizdeki dalgalarla savrulmaktadır. Özetle, Çaycuma'nın kentleşmesi yönünde geleceğe ilişkin güzel beklentilerin gerçekleşmeye başladığı bu dönemde, hemşehrilerimiz kaplumbağa gibi kabuğuna büzülmeyi bırakarak silkinmeli, bireysel ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için gönüllü çalışmalara destek vermelidir. Kendi hemşehri sorumluluğumuza, gücümüz neye elverirse sahip çıkmalıyız. Kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz. Olanağı olan maddi ve manevi desteği, olanağı olmayan ise, küçük de olsa belli bir zamanı ve emeği ayırabilmelidir" dedi.

MEMLEKETİMİZ İÇİN ENERJİMİZİ VE ZAMANIMIZI BİRLEŞTİRELİM

Kantarcı paylaşımı, "Buradan bu yazıyı okuyan dostlarımıza sesleniyorum: Sosyal hayatı ve sosyal dayanışması olmayan bir toplum varlığını sürdüremez, başkaları tarafından tahakküm altına girmeye mecbur olur. İşte, her şeyi ile katılımcı şeffaf bir belediyemiz var. Bu fırsatı ve dönemi hep beraber değerlendirelim. Paylaşalım... Memleketimiz için enerjimizi ve zamanımızı birleştirelim. Geleceğimizi belirleyelim... Değerli hemşehrim, Daha ne duruyoruz? Haydi, harekete geçelim... Nerede yaşarsa yaşasın, ben Çaycumalıyım diyen, Çaycuma'ya yaşam katsın" diyerek tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi