Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli İlçesi'nde merkez beldeler ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, seçilmiş ve atanmış yöneticilere seslenerek "Kendinizi vatandaşın yerine koyduğunuz zaman vatandaşın kendiniz bir iş için bir kuruma gittiğinizde, muhtara gittiğinizde size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de vatandaşın öyle davranırsanız doğru yolu bulmuş olursunuz" dedi.

Kilimli Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Ahmet Yakın, Kilimli Jandarma Komutanı Mehmet Üstün, Kilimli Emniyet Müdürü Haydar Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, il genel meclis üyeleri ve ilçedeki daire müdürleri katıldı.

"BU PANDEMİ BELASIYLA UĞRAŞMAK DURUMUNDAYIZ"

Toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, ilk olarak yapılan denetimler ve uyulması gereken kurallar ile ilgili şöyle konuştu; "Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Covit 19 denetimi yapıyoruz ve farkındalık oluşturmak, insanların ile ilgili tedbirlere dikkatlerini çekmesi yönünde bir denetim ve ziyaret. Bugün de Kilimli ilçemizdeyiz. Tabi bir heyetimiz de şu anda il merkezinde Vali yardımcımızın başkanlığında denetimlerini sürdürüyor. Her ilçede kaymakamlarımızın başkanlığında bu denetimler haftada bir yapılıyor. Burada özellikle pandemi konusunda çok dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek isterim. Gerçi biz Zonguldak olarak pandemide çok iyiyiz. Her neyse artık sokaklarda maskesiz gezen kişi kalmadı, zaten maskesiz gezilmesi halinde bunun 900 lira cezası olduğunu burada basınımız vasıtasıyla ve siz değerli noktalarımız baskısıyla daha kalacak ulaştırmak istiyoruz. Bu pandemi belasıyla uğraşmak durumundayız. Bizim buralarda denetimler yapmamızın birinci önceliği söylediğimiz gibi bunun önemini vurgulamaktadır. Kurallara uygun bir şekilde hareket ederek kısa sürede bunu atlatırız."

"BİR İŞ İÇİN BİR KURUMA GİTTİĞİNİZDE KENDİNİZE NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSANIZ VATANDAŞA ÖYLE DAVRANIN"

Seçilmiş ve atanmış yöneticilere önemli mesajlar veren Vali Tutulmaz, şöyle konuştu; "Köy muhtarları ile tanışmak için buradayız. Ayrıca müdürlerimiz de burada bulunarak onlara doğrudan ulaşılabileceğini, problemleriniz varsa onları hemen oralara ulaştırmak, çözüm yollarını burada bulabileceksiniz. En azından not ederek daha farklı platformlarda bunların çözümünü aramaya çalışmak birinci önceliğimizdir. Bizim çalışma prensiplerimizi sizlere anlatarak sizlerin de bu çalışmalarınızda Bunları ilke edinip daha sonra vatandaşlarımıza çalışırken vatandaşlarımıza hizmet verirken bu ilkeler çerçevesinde hareket etmelidir. Öncelikle bu ilkelerimiz vatandaş odaklı olmaktır. Seçilmiş kişiler de atanmış kişiler de vatandaşa hizmet için varız. Bunu bir kere birinci kural olarak, bir ilk olarak yazmamız lazım. Varlık sebebimiz vatandaşımız. Vatandaşımız yoksa biz de yokuz. Bunu özellikle bilmemiz lazım. Davranışlarımızla vatandaşımızın hizmetinde olduğumuzu hissettirmeliyiz. Vatandaş olduğunu hissettirmek lazım. Yani kendinizi vatandaşın yerine koyduğunuz zaman vatandaşın kendiniz bir iş için bir kuruma gittiğinizde, muhtara gittiğinizde size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de vatandaşın öyle davranırsanız doğru yolu bulmuş olursunuz. Siz o bölgenin hepsinin yöneticisi konumunda herkese eşit şekilde muamele etmeniz gerekir. Bunu yapamadığınız zaman orada sıkıntılar devam eder. Herkesi kucaklayacak bir şekilde çalışmanız gerekir."