Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, referandum çalışmaları kapsamında dün Zonguldak'taydı. Bakan Yıldız'a, ziyaretlerde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk ile partililer eşlik etti.

İlk olarak Gökçebey ilçesine gelen Taner Yıldız, ilçe teşkilatının referandum çalışmalarına destek verdi. Yıldız, Gökçebey ilçesindeki Çanakcılar Şirketler Grubu'na ait seramik fabrikası içerisinde bulunan müzeyi de ziyaret etti. Gökçebey ziyaretinin ardından Zonguldak'a gelen Yıldız'ın, ilk durağı, Valilik oldu. Zonguldak Valisi Ali Kaban'la bir araya gelen Taner Yıldız, kendisini Zonguldaklıların "fahri hemşehrisi" olarak kabul ettiğini söyledi.

Vali Ali Kaban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha önce de şehrimize teşrif buyurmuştunuz. Çalıştığınız dönemde de Zonguldak'la çok fazla, çok yakından ilgilenmiş bir Bakanımız olarak ilimizle ilgili sorunlara vakıf bir büyüğümüz olarak çok verimli toplantılar yapmıştınız. Sıkıntılı dönemlerde hep Zonguldak'ın yanında oldunuz. Bu anlamda size teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz" dedi.

"ZONGULDAK'TA ACILARI PAYLAŞARAK AZALTTIK"

Yıldız, Zonguldak'a gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Daha önce de geldiğimde acıları paylaşarak azaltmaya çalıştığımız, daha sonralarda da geldiğimizde sevinçleri paylaşarak çoğalttığımız bir dönem oldu. Bütün çalışanlarımıza ve kardeşlerimize Allah'tan kazadan beladan muhafaza etsin. Zonguldak'ta kendimi fahri bir hemşeri gibi hissediyorum. Tamamen iç içe hissediyorum. Burada dokusu, yapısı sağlam insanlarla bir arada olmanın verdiği keyfi yaşıyoruz. Misafirperverliğiniz için size teşekkür ediyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, NATO'da görevli 4 Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç'e yaptıkları sığınma başvurularının Norveç tarafından kabul edilmesini değerlendirdi.
Türkiye'de hükümetlerin farklı tarihlerde darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Yıldız, ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin en vahşi ve en acımasız olanı olduğunu söyledi.
FETÖ'nün Türkiye nezdinde şüphesiz bir terör örgütü olduğunun altını çizen Yıldız, FETÖ'nün uluslararası arenada da terör örgütü olarak tanınması gerektiğini vurguladı. Norveç'in sığınma kabulünü de eleştiren Yıldız, şöyle devam etti:
"Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri farklı tarihlerde farklı darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldılar. Ama en vahşi ve en acımasız olanı bu ülkenin vergileriyle tahsil edilmiş olanı bizim uçaklarımızla bombaları bizim ülkemizdeki vatandaşımıza atmalarıdır. FETÖ bizim nezdimizde hiç şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Uluslararası arenada da aynı şekilde terör örgütü olarak tanınmalıdır. Bir ülkenin demokratik haklarına, o ülkede bulunan vatandaşların tercihlerine yapılan müdahale yalnızca darbe girişimiyle kalmamış, aynı zamanda ülkemizde kaos oluşturmak, karmaşa çıkartmak ve sınırlarının bütünlüğüyle alakalı konuları tartışır hale getirmek gibi son derece ağır konulara girmişlerdir. O yüzden Norveç'in böyle bir kabul girişiminin uluslararası terör örgütleriyle yapılan mücadeleye vurulacak en önemli darbe olarak görüyorum. Hiçbir şekilde hele hele Avrupa Birliği ülkelerinden birazcık daha ayrışmış ülkelerin bu tarz bir tercihlerini açıkçası dünyanın geleceği adına çok karamsar olarak buldum. Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir. Bizim bir hukuk devleti olarak uluslararası arenada kabul görmüş bir hukuk devleti olarak, uluslararası arenaya ortak paydaya konmuş en büyük tehdidin terör tehdidinin yine ortak mücadeleyle giderileceğine inanıyorum. O yüzden bu yanlışlarından döneceklerdir diye ümit ediyorum."
"GELİŞEN TÜRKİYE'NİN YERİNDE KALAN BİR ANAYASASI OLMAZ"
Bir gazetecinin 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylamasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Yıldız, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin yerinde kalan bir anayasası olamayacağını ifade etti. Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin gelişen anayasasıyla beraber "Evet" tercihi kullanacağına inandığının altını çizen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
"Büyüyen Türkiye, ilerleyen ve gelişen Türkiye'nin yerinde kalan bir anayasası olmaz. Her sektörde ilerleyeceksiniz ama darbelerle sizi geri götüren yapıyı yerinde tutacaksınız. Ben vatandaşımızın her halükarda sağduyuyla, sezgileriyle mutlaka 'evet' yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihi 'Evet' veya 'Hayır' bizim başımızın üzerindedir. AK Parti siyasetinin ve genel yaptığımız doğruların sonucunda bunu gördük. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Her zaman olduğu gibi sezgilerine güveniyoruz. Ama 'evet' veya 'hayır' her ikisi de bizim için vatandaşımızın tercihidir. 'Hayır' verecekler de varır. 'Evet' diyecekler de vardır. Biz gelişen Türkiye'nin büyüyen ve gelişen anayasasıyla beraber 'evet' tercihini kullanacağına inanıyoruz."
Vali Ali Kaban, Taner Yıldız'a ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdi.

Yıldız, "18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası" dolayısıyla Merkez Huzurevi'ni ziyaret ederek, yaşlılara karanfil verdi ve bir süre sohbet etti.

Ardından Kilimli ilçesine geçen Yıldız ve beraberindekiler, partisinin İlçe Başkanlığı ziyaret ederek, partilerle görüştü. Yıldız, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın ailesini de ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi