Zonguldakspor Kaleci Antrenörü Bülent Yenidoğan sözleşmesinin bitiminin ardından kırmızı-lacivertli ekibe veda etti. Zonguldakspor'da güzel günler geçirdiğini belirten Yenidoğan bütün bir sezon boyunca çalıştığı üç kalecinin de karakterli kişiler olduğunu belirterek Osman'ın sezon boyunca çok iyi performans gösterdiğini, Ferdi ve Mustafa'nın da pes etmediklerini söyledi.

"OSMAN'IN ARKASINDA HEP HAZIR KALDILAR"

Zonguldakspor'da 1 yıl boyunca kaleci antrenörlüğü görevi yapan Bülent Yenidoğan "Benim çalıştığım her takımda aynı uygulama metotları var. Diğer arkadaşlar bu metotları bilmedikleri için karşılaşınca anladılar. Videolarla birlikte görsel şeylere de dikkat ettim. Kalecileri sıkmamak açısıyla çeşitliliğe ve renk katmaya önem verdim. Önceden ben de uzun bir süre kalecilik yaptım. Hiç kalede olmamalarına rağmen Ferdi ile Mustafa'nın bu yarıştın kopmamaları ve oynayacak gibi kendileri hazır tutması beni en çok sevindiren şey oldu. Bu birliktelik önemli. Çünkü genellikle kaleciler arasında polemikler çıkıyor. Burada öyle bir şey yoktu. Kaleci arkadaşlarla olumsuz bir durum yaşamadık ve uyum içerisindeydik. "

DESTEK OLUNSAYDI DAHA BAŞKA OLURDU

Kaleci Antrenörü Yenidoğan "Kulüp olarak zaman zaman inişli çıkışlı dönemler geçirdik. En büyük sorunumuz ekonomik oldu. Burada iyi niyetli insanlar var. Burada hocalar ve oyuncular gerçekten iyi niyetliydi. Ben bu ekibe sonradan katılmış birisiyim. Bende burada iyi niyetli ve uyum sağlamaya çalıştım. Bir şekilde ligi iyi yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. Bu takıma destek olunsaydı, kırılma anlarında biraz daha güçlü olabilsek, ekonomik açından belki play-off hatta şampiyon olabilirdi." dedi.

"OSMAN ÇOK ÖNEMLİ VE TECRÜBELİ KALECİ"

Yenidoğan, Kaleci Osman'ın sezon boşunca çok önemli maçlar çıkardığını belirterek "Osman'ın gelişi için bir planlama yaparken ikinci ve üçüncü lig olmadığını ve deneyimli bir kalecinin gerekli olduğu bildirdiler. Zaten Osman Kurtuldu'yu ben tanıyorum. Üç tane kaleci vardı seçimimiz Osman Kurtuldu oldu. Rakamsal olarak diğerlerine göre ekonomik anlamdı Osman'dı. Zaten Osman'ın kalitesi belliydi ben sadece çalıştırdım. Onun tecrübesinden ve sahadan oluşundan biz faydalandık. Osman'ın performansı düşük olsaydı Ferdi ya da Mustafa'yı kaleye alacaktık. Onda şansını sonuna kadar kullandı. Bu takımın burada oluşunda yüzde 50 Osman'ın katkısı var. Osman'a burada büyük bir güven vardır" şeklinde konuştu.

"PLAY-OFF YOLUNDA EN ÖNEMLİ MAÇIMIZDI"

Zonguldakspor'un play-off yolunda en önemli maçının Keçiörengücü olduğunu belirten Yenidoğan "Zonguldakspor olarak iç sahada oynadığımız Amedspor maçı bize burada çok büyük bir ivme kazandırdı. Keçiörengücüspor'la iç sahada berabere kalmamız tam bir hayal kırıklığıydı. Bu ligde kendi işini kendi göreceksin. Başkasına bıraktığın zaman hiç düşündüğünüz gibi olmuyor" dedi.

"ARTIK DAHA ÜST LİGLERİ HAKEDİYORUM"

1 yıl görev yaptığı Zonguldakspor ile gelecek sezon devam etmeyeceğini belirten Yenidoğan "Kaleci antrenörlüğü kariyerimde 12 yıldır bu liglerde çılıştım. Zonguldakspor benim 14'üncü takımım. Ben artık bu liglerde çalışmama kararı aldım. Geçen hafta Nazilli Belediyespor'dan aradılar onlara da aynı şeyi söyledim. Ben çıtayı yükseltmek istiyorum artık. Gelişimimi tamamladığımı düşünüyorum. PTT 1.Lige gitmek istiyorum. Beklediğim bir haber var. Süper Lig bile olabilir. Zaman gösterecek" dedi.

"ZONGULDAKSPOR BÜYÜK BİR CAMİA"

Zonguldakspor'un büyük bir camia olduğunu belirten Yenidoğan camianın yıprandığını ve yorulduğu görüşünde olduğunu söyledi. Yenidoğan "Yıllar önceki Zonguldakspor'dan eser yok. Camia yorgun. Oynayacak bir stadyumu bile yoktu. Hep yokları oynadık. Buranın sadece iki şeyi canlı bir seyirci iki medya. Burada işini ciddiyetle yapan seyirci ve gerçekten inanılmaz bir medyası var. Onun dışında her alanda bir eksiklik var. Zonguldakspor'da çalışmak gurur verici. Zonguldakspor'da çalışmak kolay değil. Herkese nasip olmaz. Zonguldakspor destek olunması halinde çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu ligleri hak etmiyor"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi