AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nu öğretmenler için söylediği sözlerden dolayı kınadığını ifade etti.

Öğretmenlerin AK Parti iktidarı öncesinde ekonomik sıkıntı çektiğini söyleyen Birol Yiğit; "Mevcut iktidarın peşinden giden öğretmene ben öğretmen demem" diyerek öğretmen iradesinin hiçe sayılması doğru düşünme kabiliyetlerinin olmadığını beyan eder gibi üslupla ile söylenen söz, öğretmenlerimize yönelik doğru olmayan ifadeler kullanmıştır.

Öğretmenlerimizin iradesini hiçe sayarak kendi istediği gibi hareket etmediğini düşündüğü tüm öğretmenlerimizi ötekileştiren, öğretmenlerimizin iradesini hiçe sayan ve yanlış ithamda bulunulması, alenen küçümsenilen, öğretmenlik gibi onurlu gururlu ve şerefli mesleği icra etmiş bir meslek gurubunun mensubu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu kınıyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun öğretmen tanımı, 2002 öncesi öğretmenlerimizin simit satan, limon satan, çakmak gazı basan, Taksicilik gibi ikinci mesleği yapmak mecburiyetinde bırakılan bakkaldan, kasaptan, manavdan köşe bucak kaçan ekonomik geçim sıkıntısı çeken öğretmen profili vardı.

Ak Parti iktidarında öğretmenlerimiz hiç bir geçim sıkıntısı çekmeden hatta araba ve ev almış olarak, huzur ve onurlu bir şekilde görevlerini yerine getirmeye devam etmektedirler.

Son olarak şunu ifade etmem gerekirse, Öğretmenlerimizin demokratik tercihlerine yön vermek kimsenin ipoteğinde değildir"dedi.